Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Što nam vrijeme sprema? Najgore u ovom zahladnjenju tek dolazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tmurno i hladno vrijeme još će nas pratiti. Ono najgore u ovom zahladnjenju tek slijedi u idućim danima.

Prodor hladnog zraka bio je glavna tema dana u utorak, ne čudi to s obzirom na to da smo se uz proljetno vrijeme prethodnih tjedana naviknuli na laganu odjeću, a sada moramo izvaditi zimske jakne.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Osim toga iz gorja je došla zimska slika, naime u višim nadmorskim visinama bilo je snijega - uglavnom slabog, a u Pargu i jakog...

Idućih dana u obzir treba uzeti da smo u dobu godine u kojem su biljke izrazito osjetljive na ove niske temperature, upravo to je razlog zašto je DHMZ izdao upozorenje zbog mraza, već za srijedu u gorju, a u petak i subotu i u nizinama.

Oblake, oborine, hladnoću i jak vjetar u srijedu će nam donositi premještanje ciklone preko naših krajeva. U takvim okolnostima od jutra će biti promjenjivo do pretežno oblačno s povremenom kišom, a u gorju i na istoku moguće i snijegom...

Temperatura će na kopnu biti ispod 5 stupnjeva, a dojam hladnoće pojačavat će umjeren do jak sjeverni vjetar... Na Jadranu nemojte da vas 10-ak stupnjeva zavara i tu će biti vjetrovito uz jaku, na udare i olujnu buru.

I u nastavku dana promjenjivo uz kišu, a ponegdje moguće i koju pahulju snijega. Puhat će umjeren i jak sjeverni vjetar, a temperatura će biti između 5 i 11 stupnjeva.

I na istoku slično, dakle, oblačno s povremenim oborinama. Uz umjeren i jak sjeveroistočnjak temperatura svega 5-6 stupnjeva.

Promjenjivo će biti i na sjevernom Jadranu i u gorju, moguće su i oborine, na moru uglavnom kiša, a u gorju bi moglo pasti još malo snijega... Osim toga i ovdje jak vjetar, u gorju sjeverni, a na Jadranu bura i tramontana s olujnim udarima.

U Dalmaciji promjenjivo uz sunčana razdoblja... Glavninu problema ipak će zadavati jaka, na udare i olujna bura i tramontana. Temperatura od 12 do 15 stupnjeva.

Tmurno, sivo i hladno i dalje

U četvrtak nas očekuju povremene oborine, zatim od petka stabilnije, no jutra će biti hladnija. Upravo je jutarnja hladnoća ono na što morate obratiti pozornost, kako prilikom odabira odjeće, tako i zbog vaših biljaka, zaštitite ih koliko možete da ne bi pretrpile štetu od mraza.

Idućih dana vrijeme će na moru u prvom redu obilježavati vjetar, u četvrtak i petak i dalje uz olujnu buru i tramontanu. U zaobalju u petak i subotu može biti mraza.

Dakle, ovo tmurno, sivo, hladno, u srijedu i vjetrovito vrijeme pratit će nas i dalje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene