Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao da je proljeće...

GDJE JE NESTALA ZIMA? Evo kad možemo očekivati da se temperature (malo) spuste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I početak tjedna obilježit će ponegdje kiša i neuobičajeno visoke temperature za studeni.

I u novom tjednu pratit će nas iznadprosječno, za ovo doba godine neuobičajeno, toplo vrijeme. Ozbiljnijeg zahlađenja nema na vidiku, zapravo tek tamo negdje prije vikenda mjerit će se nešto niže temperature. Ali i tada će najviša dnevna na kopnu biti iznad 10 stupnjeva, a na moru i 15, što je za drugu polovicu studenog i dalje iznad prosjeka.

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku, ilustracija Vremenska prognoza Budite spremni na promjenu vremena: Stižu nam pljuskovi i grmljavina, za dio Hrvatske upaljeno crveno upozorenje Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

Tlak zraka u blagom je porastu, no u našoj se blizini još uvijek zadržava frontalni sustav zbog kojeg će i u ponedjeljak ujutro na Jadranu i u gorju biti oblačnije s kišom. Što se Jadrana tiče, kiša će češće i obilnije padati na sjevernom Jadranu, osobito na širem riječkom području.

Na kopnu ujutro s maglom. Puhat će slab do umjeren južni vjetar, na otvorenom moru ponegdje i jako jugo. Najniža temepratura bit će slična jučerašnjoj - na kopnu od 7 do 9, a na Jadranu i do 15 stupnjeva.

U nastavku dana djelomice ili pretežno sunčano, prema istoku moguće i potpuno vedro. Puhat će slab južni vjetar, a najviša temperatura visoko iznad prosjeka za studeni - do najviše 19 stupnjeva.

I u Slavoniji će poslijepodne biti sunčano i iznadprosječno toplo, a uz ovakva obilježja vremena i u ponedjeljak će nam se činiti kao da je proljeće, a ne kasna jesen. Barem u unutrašnjosti.

U gorju i na sjevernom Jadranu bit će oblačnije povremeno s kišom, a obilnijih oborina moglo bi biti na širem riječkom području. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a temperatura će i ovdje biti visoka - većinom od 13 do 18 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno sunčano, na krajnjem jugu i potpuno vedro. Puhat će slabo do umjereno jugo, na otvorenom moru mjestimice i jako. Temperatura i do visokih 20 stupnjeva.

Prognoza za kopno u iduća 3 dana

Idućih dana na kopnu suho i stabilno te iznadprosječno toplo, iako će temperatura biti u blagom padu. Ujutro s maglom, koja se od sredine tjedna može i duže zadržavati, no danju barem djelomice sunčano.

Prognoza za more iduća 3 dana

Na sjevernom Jadranu i u utorak promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, a u Dalmaciji pretežno sunčano. Na cijelom Jadranu uz južinu i dalje toplo.

Dakle, u gotovo cijeloj zemlji proljetno vrijeme, uz dosta sunca i visoke temperature. Jedino gdje će i u ponedjeljak trebati kišobrani je sjeverni Jadran i gorje.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene