Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od rujna kreće rušenje objekata

Vrdoljak: Ustavni sud neće poništiti zakon o legalizaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Vrdoljak je izjavio kako Ministarstvo obnove i graditeljstva od rujna kreće s rušenjom objekata koji su napravljeni nakon snimanja iz zraka.

'Ustavni sud neće poništiti Zakon o legalizaciji', rekao je Vrdoljak za Večernji list.

Pročitajte i ovo Pušači marihuane pozdravili legalizaciju kanabisa u Njemačkoj - 1 Veliko slavlje FOTO Njemačka legalizirala kanabis: "Konačno se možemo pokazati. Ne trebamo se više skrivati" Izvješće Pentagona tvrdi da su opaženi NLO-i obični objekti i fenomeni Ništa od malih zelenih Pentagon o opaženim NLO-ima: "U popularnoj kulturi vlada narativ..."

Podsjetimo, ministar je nedavno pojasnio nova pravila za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata.

>> EKSKLUZIVNO Vrdoljak: Legalizacija će sada ići puno brže!

'Štale i kuće će biti deseterostruko jednostavnije legalizirati, za njih će biti potreban samo jedan dokument. Za neke velike objekte, apartmane, trebat će neke zahtjevnije papire, ali opet puno jednostavnije nego prije', rekao je.

Vlada je najavila i uvođenje poreza na imovinu. Kriterij za plaćanje komunalnog poreza bio je kvadrat. Ubuduće će kriterij biti vrijednost. To znači da će 200 kvadrata u Zagrebu vrijediti drugačije nego na periferiji. Oni koji će imati više i na boljim lokacijama, plaćat će više. Bolje bi mogli proći oni koji imaju svoje stanove ili kuće u kojima žive.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene