442175
442175
442175
442175
442175

NAPOKON SU STIGLE Od danas možete kupiti nove registarske tablice

  • , 04.07.2016., 07:20
  • Autor:
  • komentara

Od ponedjeljka se mogu kupiti nove registarske tablice! Za to je bilo potrebno tri godine. Na kraju, nismo se odrekli grba, a registarske pločice su ostale gotovo iste.

 
 
 
 
Stigle nove registarske oznake (Video: Dnevnik Nove TV)
Stigle nove registarske oznake (Video: Dnevnik Nove TV)

Napokon su stigle. Od ponedjeljka prilikom registracije svog vozila možete zatražiti nove registarske oznake. "Glavna promjena je što imamo dodatak od Europske unije i grb je malo drugačije otisnut. Možemo usporediti sa starom tablicom i nema neke velike razlike", pojašnjava Mislav Kalečak iz stanice za tehnički pregled.

Nema neke velike razlike, ali svejedno smo na nove tablice čekali tri godine. Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić prvo je izostavio dizajnere i njihove prijedloge, pa ih onda uključio, čak podijelio nagrade za najbolja rješenja. No, i to je palo u vodu, pod pritiskom da na novim tablicama nema hrvatskog grba.

Osim što imaju europske zvjezdice i oznaku HR, nove tablice bit će i nešto jeftinije. Standardan par umjesto 76 stajat će 65 kuna, a najbolje će proći oni koji imaju višak novca - tablice po izboru umjesto dosadašnjih 6720 kuna stajat će vas 2000 kuna. Nove tablice ne morate staviti, osim ako to baš ne želite.

"Ili ako dolazi do nekih promjena da se mijenja vozilo, vlasništvo, prebivalište ili nešto", ističe Kalečak.

Na svoje tablice ni slučajno nemojte lijepiti ovakve oznake. Ako baš želite znak Europske unije, radije kupite nove tablice, jer u suprotnom riskirate kaznu policije zbog krivotvorenja službenih oznaka.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se