Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvanje - vojnik

NIMALO JEDNOSTAVNO Buđenje u šest, vremena za odmor gotovo da i nema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojno učilište dr. Franjo Tuđman u Zagrebu otvorilo je vrata za sve učenike koji razmišljaju o poslu u hrvatskoj vojsci.

Učenici iz cijele Hrvatske mogli su pobliže vidjeti oružje, oklopna i borbena vozila, saznati sve o izazovima i obvezama koji ih čekaju ako odaberu nositi odoru hrvatskog vojnika.

Pročitajte i ovo Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja" Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika

Za ulazak u svijet vojske čekalo se u redu. Kako izgleda dan kadeta hrvatske vojske, iz prve ruke vidjeli su brojni učenici - oni koji će za svoje zvanje izabrati vojsku.

'Mislim da se definitivno traži puno, da nije za svakoga, uvjeti su korektni i mora se dobro razmisliti prije nego što se upisuje ovdje', rekao je Filip Tandarić iz Zaprešića.

U čizmama i odori, s puškom u ruci vide se i brojne djevojke, one čine trećinu upisanih kadeta u školskoj godini. Prvi put, budući kadeti mogli su vidjeti i isprobati simulator letenja vojnog aviona. Tajne vojničkog života, otkrivali su im sadašnji kadeti.

Kadeti su pod budnim okom iskusnih instruktora. Put nije nimalo jednostavan. Buđenje u šest, osim vojnog, tu je i studijski program. Vremena za odmor gotovo i nema.

'Instruktori koji provode obuku s kadetima proistekli su iz Domovinskog rata, školovani su u inozemstvu. Program traži jako puno, tražimo tu kvalitetu koju moramo osigurati u sustavu', rekao je bojnik Tomislav Kasumović, zapovjednik kadetske bojne.

Stipendija tijekom školovanja i siguran posao nakon završetka. Mjesta u novoj akademskoj godini ima samo za stotinu kadeta. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene