Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mještani zadovoljni

Vodni val prošao sisačkim područjem bez većih posljedica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviši vodni val Kupe jutros je prošao sisačkim područjem bez većih posljedica, a zahvaljujući pravodobnim pripremama i nadogradnji nasipa nije došlo do prelijevanja vode i obiteljske kuće zasad nisu ugrožene.

No, stotinjak vikendica u Vurotu, Letovaniću i još nekim priobalnim naseljima je pod vodom, jer se nalaze na priobalnom, nebranjenom području.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Uprava u rasulu Putin sazvao izvanredni sastanak zbog katastrofe koja prijeti jednoj regiji: Šokirao se kada je saznao da nekoliko mjeseci ne zna pravo stanje Ilustracija Svibanjske poplave Stigla procjena štete za elementarnu nepogodu u Karlovcu, radi se o golemom iznosu

Mještani su već prethodnih dana oko svojih kuća gradili nasipe, danima se pripremaju, sretni, mnogi zadovoljni jer im voda ove godine nije ušla u kuće.

Iz Hrvatskih voda doznajemo da je vrhunac vodenog vala prošao, ali se ne očekuju prošlogodišnje razine. U Karlovcu je bila rekordna, ali na području oko Letovanića se to ne očekuje. U posljednevnim bi satima centimetri još mogi rasti, rekli su nam iz Hrvatskih ovda.

U Karlovcu više nema opasnosti od poplava

Prema mjestu Stari Brod na ulazu je zatvorena cesta zbog vode, do mještana se može čamcima.

Iako se prognoziralo da će vodostaj biti viši od onog za lanjskih poplava, to se nije dogodilo. Tako je u Farkašiću umjesto predviđenih tisuću, najviši vodostaj iznosio 981 centimetar, nakon čega je počeo opadati. U opadanju je i vodostaj kupskih pritoka Gline, Petrinjčice i Odre, pa se ne očekuje novi val vode.

I Sava uzvodno od Siska opada, dok u nizvodnom Crncu i Jasenovcu stagnira. Retencije Lonjskog, Odranskog i Mokrog polja još mogu primiti veće količine vode, pa neposredne opasnosti od poplava u Posavini zasad nema.

Sve službe zaštite i spašavanja i nadalje su u punoj pripravnosti. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene