Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jasminka Buljan Culej

Voditeljica kurikularne reforme smijenjena s važne pozicije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jasminka Buljan Culej razriješena je s pozicije predsjednice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjenu na ispitima državne mature.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak 11. srpnja razriješila je Jasminku Buljan Culej s pozicije predsjednice Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjenu na ispitima državne mature, potvrđeno je za Dnevnik.hr u resornome ministarstvu.

Pročitajte i ovo Blaženka Divjak - 3 Bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak za Dnevnik Nove TV o potezu Marija Banožića: "Njegov izbor bio bi nedopustiv iz barem dva razloga" Blaženka Divjak Nakon tri godine suđenja Divjak oslobođena optužbe za klevetu: "Obijesno parničenje bivšeg rektora Borasa i sadašnjeg Lakušića protiv mene završilo na njihovu sramotu"

Razlog razrješenja je što Buljan Culej nije došla na sjednicu Povjerenstva. ''Ministrica nije znala ni da je sastanak u tom terminu niti da predsjednica Povjerenstva nije na njemu. Ali nastao je problem, jer nije imao tko donijeti odluku pa maturanti ne bi sljedeći dan imali ključne informacije o pragovima za ispite.

Stoga je ministrica bila prisiljena u kratkom roku promijeniti odluku i imenovati državnog tajnika Hrvoja Šlezaka za predsjednika Povjerenstva kako rezultati mature 36.000 učenika ne bi bili ugroženi', objasnili su u Ministarstvu.

Bulja Culej, koja je ujedno i voditeljica kurikularne reforme, najavila je da će kasniti na sastanak, ali na kraju na njega nije došla.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene