Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sati prolaze...

PRISTAŠE DŽIHADISTA NA FORUMU 'Što je Hrvat kriv, tražim objašnjenje?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Oslobađanje žena koje su zatočene neće se ovako postići', prenosi Vocativ jedan od komentara.

Članovi foruma na kojima se okupljaju oni koji podržavaju terorističku organizaciju Islamska država (IS), na internetu raspravljaju o stvarnoj opravdanosti prijetnje džihadista da će ubiti otetog Hrvata, 30-godišnjeg Tomislava Salopeka, piše Vocativ.com.

Pročitajte i ovo Tonći Prodan; Borci u Siriji (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr/AFP) ''Hrvatska sve drži pod kontrolom'' Stručnjak za terorizam otkrio zašto se džihadisti neće rado vraćati u matične zemlje: "Tamo ih čeka kanalizacija, zatvor i progon" Sirijski pobunjenici (Foto: Arhiva/AFP) EU nema rješenje Berlin o povratku džihadista u matične zemlje EU-a: "To je iznimno teško provesti, potrebne su nam informacije koje nemamo"

Tako su se, kako navodi ovaj portal, pojavili komentari koji se protive cijeloj otmici i prijetnji, i oni koji se pitaju 'kakva je uopće odgovornost jednog Hrvata' u svemu tome.

'Koja je krivnja Hrvata da bi trebao biti ubijen? Postoji li za to opravdanje u šerijatskom zakonu? Samo tražim objašnjenje', napisao je jedan od forumaša.

KOJA JE POZADINA OTMICE TOMISLAVA SALOPEKA?

Pojavio se i niz komentara koji nisu uobičajeni jer radikalni forumaši obično veličaju IS-ove akcije i hvale ih.

'Oslobađanje žena koje su zatočene neće se ovako postići', prenosi Vocativ jedan od komentara u kojem stoji i da 'nikoga neće uspjeti osloboditi niti dobiti nešto, osim ubojstva jedne osobe'.

No, oni koji se slažu s ovim potezom Is-ovih terorista pak tvrde da je opravdan jer je Hrvatska 'podržala koaliciju koja se bori protiv Islamske države'. Još pristaša IS-a pokušava opravdati prijetnje Islamske države da će ubiti Hrvata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene