Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogorčen napadima

Vlasnik Marcellina: Svi su bili upozoreni na snimanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Čerhak, vlasnik restoran Marcellino, u kojem je nastala sporna snimka Sanaderovog sastanka sa šefom MOL-a Zoltom Hernadijem, otvorio je vrata svog lokala novinarima.

Ogorčen je napadima Sanaderovog braniteljskog tima koji ga prozivaju za nezakonito čuvanje snimke i neovlašteno snimanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak Sanader Hernadi MOL: Zaključak da se dogodilo nešto tajno je realan kao i bajka Slika nije dostupna Prikazana na sudu Pogledajte snimku Sanadera i Hernadija iz Marcellina

Ističući da u restoranu ima naljepnicu kojom goste obavještava da su pod videonadzorom, Čerhak je kazao da su s tom činjenicom sigurno bili upoznati i pripadnici Sanaderovog osiguranja koji su ga pratili prilikom dolaska. Dodao je da je kamere u restoran postavio zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti svojih gostiju. Pokazao je i kameru koja je jasno vidljiva na zidu odvojene sobe gdje su sjedili Sanader, Hernadi i Robert Ježić.

'Opetovanim izjavama o mojoj kaznenoj odgovornosti, odvjetnica Sloković  je mene, moju suprugu, zaposlenike restorana i u konačnici moje goste, izvrgnula pritisku javnosti i javnoj osudi, imputirajući da sam ja vlasnik restorana čiji postupci i odnos prema gostima potpadaju pod kaznenu odgovornosti', tvrdi Mario Čerhak.

Istakao je trpi poslovnu štetu te da su ljudi zbunjeni. Zbog toga će razmisliti o pravim koracima koje će oiduzeti kako bi se zaštitio.

Spornu snimku, kako tvrdi, nikada nije dao novinarima, no USKOK-ove je istražitelje morao pustiti da je odnesu jer su mu zaprijetili sudskim nalogom nakon što su o susretu Sanadera i Hernadija saznali od vlasnika DIOKI-ja i riječkog Novog lista Roberta Ježića.

Sanaderova obrana tvrdi da je sporna snimka nastala nezakonito, da se može koristiti isključivo 'u svrhe zaštite objekta', ali i da je u prostoriji gdje su se sastali Sanader i Hernadi moralo stajati upozorenje da se snima jer je riječ o izdvojenom dijelu restorana. Smatraju i da je snimka već ranije morala biti uništena te da su njome povrijeđene i ustavne odredbe o zaštiti privatnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene