Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Granatiranje Dubrovnika

Vlahušić o zahtjevu Trebinja: To je skandalozno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izjava trebinjskog gradonačelnika Dobroslava Ćuka kako bi se Dubrovnik trebao ispričati Trebinju za ratno granatiranje razljutila je Dubrovčane.

Dubrovčani kažu: Što smo drugo mogli i očekivati od onih koji su prije 20 godina granatama zasuli povijesnu jezgru? Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić dodao je da zbog ovakvih izjava s Trebinjem još dugo nećemo razvijati nikakve odnose.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

'To je u najmanju ruku skandalozno i uvredljivo. Nažalost, odnosi koji su prije 20 godina počeli s granatiranjem Dubrovnika, očito se niti nakon 20 godina netko ne može dozvati pameti', rekao je Vlahušić.

>> Trebinje zatražilo od Dubrovnika ispriku zbog granatiranja

'Mogli smo očekivati svašta s te strane, ali da sad kažu da bi se mi njima trebali ispričavati doista je krajnji cinizam najgore vrste', rekao je Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski.

Izjave trebinjskog gradonačelnika Dobroslava Ćuka nisu zaobišle ni dubrovačke branitelje. 'Ne znam je li to isti Dubroslav Ćuk koji je za vrijeme Domovinskog rata bio predsjednik Crvenog križa grada Trebinja, pa je iznosio navode da je u logorima Bileći i Trebinju sve u redu', kazao je Ivo Lučić, predsjednik HVIDRA-e Dubrovnik.

'Ono što treba zabrinjavati to je rečeno u prisustvu visokog međunarodnog dužnosnik koji je to podržao', kaže Ivica Sumeljan, predsjednik UHDDR Župe Dubrovačke

Očito neupućen, predstavnik Europske unije u BIH Valentnin Inzko, podržao je trebinjske čelnike, s tvrdnjom to bi bila lijepa gesta dubrovčana. 'Ovakve izjave jednostavno udaljuju bilo kakva oblik buduće suradnje', kaže Vlahušić. Gradonačelnik Trebinja Dobroslav Ćuk danas nije odgovarao na naše pozive. Dubrovački čelnici najavili su kako će ubuduće izbjegavati bilo kakve kontakte sa susjednim Trebinjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene