443962
443962
443962
443962
443962

Orepić odgovorio Ostojiću: Costabella je najmanji problem AKD-a

  • , 20.07.2016., 15:34
  • Autor:
  • komentara

Vlaho Orepić je izjavio kako objavom podataka o korištenju vile Costabella nije ugrožena sigurnost nikoga, a posebno štićenih osoba.

 
 
 
 
Vlaho Orepić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Vlaho Orepić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odbacio je u srijedu tvrdnje svog prethodnika Ranka Ostojića da je objavom podataka o korištenju vile Costabella ugrožena sigurnost štićenih osoba te ustvrdio da su podaci o ljetovanjima u toj rezidenciji najmanji problem AKD-a.

"Nije ugrožena sigurnost nikoga, posebno štićenih osoba i od gospodina Ostojića i svih političara u ovim trenucima očekujem puno odgovornije i ozbiljnije izjave. Najmanji je problem vila Costabella ako smo već kod te teme. Ima tu dosta otvorenih pitanja kada je u pitanju funkcioniranje i djelovanje AKD-a, ali po tom pitanju ćemo napraviti posebnu tiskovnu konferenciju u dogledno vrijeme", kazao je Orepić u Okučanima gdje je s tehničkim premijerom Tihomirom Oreškovićem nazočio potpisivanju Kolektivnog ugovora između Novog sindikata i Hrvatskog sindikata humanitarnog razminiranja te tvrtke Mungos.

Dodao je i da cijelo vrijeme nastoji izvući MUP iz "klasičnog političkog djelovanja" te da njegovi postupci s tim nemaju veze. "Sve radimo u skladu s onim što narod od nas očekuje. To je primarni posao policije", smatra Orepić.

Na optužbe svog prethodnika da daje informacije o ljetovanjima kazao je da je njegova "prva izjava po tom pitanju ova danas".

Orepić nije želio komentirati pojačane mjere zaštite glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana rekavši tek da su one "u skladu s potrebom".

Kazao je i da je potpisivanje kolektivnog ugovora s dijelom pirotehničara uslijedilo nakon godine i pol "kojekakvih" pregovora. "Mi smo vrlo brzo došli do rezultata na način da smo javni interes i one koji štite taj javni interes stavili u fokus i u težište svih problema. I ovo je njihova pobjeda. Na taj način razminiranje je riješeno", poručio je Orepić.

Dodao je i da će se povećanje plaća "dogoditi u skladu sa zarađenim novcem" te da je u svemu najbitniji korektan odnos prema radnicima i javnom dobru.

Najavio je i da bi se početkom iduće godine trebao sklopiti granski kolektivni ugovor kojim će se štititi "one koji rade, a ne one koji pokušavaju uzeti novce". "550 ljudi neposredno razminiravaju, a ima 47 firmi koje se time bave. Odnos jedan radi, dvojica crpe te ljude koji rade. Mi ćemo te odnose promijeniti", rekao je Orepić.

Zaključio je i da je s obzirom na sadašnju organizaciju preambiciozno očekivati da će cijela Hrvatska biti razminirana do 2019. godine, ali da će "sve učiniti da tako bude".

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se