Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nitko nije ugrožen'

Orepić odgovorio Ostojiću: Costabella je najmanji problem AKD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlaho Orepić je izjavio kako objavom podataka o korištenju vile Costabella nije ugrožena sigurnost nikoga, a posebno štićenih osoba.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odbacio je u srijedu tvrdnje svog prethodnika Ranka Ostojića da je objavom podataka o korištenju vile Costabella ugrožena sigurnost štićenih osoba te ustvrdio da su podaci o ljetovanjima u toj rezidenciji najmanji problem AKD-a.

Pročitajte i ovo Vlaho Orepić (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednički izbori Još jedan kandidat u utrci za Pantovčak: Vlaho Orepić sutra objavljuje kandidaturu Slika nije dostupna Brojne reakcije Teške optužbe: "Hrvatska je pokušala vrbovati vehabije da prenose oružje". BiH otvorila istragu, reagirala i SOA

"Nije ugrožena sigurnost nikoga, posebno štićenih osoba i od gospodina Ostojića i svih političara u ovim trenucima očekujem puno odgovornije i ozbiljnije izjave. Najmanji je problem vila Costabella ako smo već kod te teme. Ima tu dosta otvorenih pitanja kada je u pitanju funkcioniranje i djelovanje AKD-a, ali po tom pitanju ćemo napraviti posebnu tiskovnu konferenciju u dogledno vrijeme", kazao je Orepić u Okučanima gdje je s tehničkim premijerom Tihomirom Oreškovićem nazočio potpisivanju Kolektivnog ugovora između Novog sindikata i Hrvatskog sindikata humanitarnog razminiranja te tvrtke Mungos.

Dodao je i da cijelo vrijeme nastoji izvući MUP iz "klasičnog političkog djelovanja" te da njegovi postupci s tim nemaju veze. "Sve radimo u skladu s onim što narod od nas očekuje. To je primarni posao policije", smatra Orepić.

Na optužbe svog prethodnika da daje informacije o ljetovanjima kazao je da je njegova "prva izjava po tom pitanju ova danas".

Orepić nije želio komentirati pojačane mjere zaštite glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana rekavši tek da su one "u skladu s potrebom".

Kazao je i da je potpisivanje kolektivnog ugovora s dijelom pirotehničara uslijedilo nakon godine i pol "kojekakvih" pregovora. "Mi smo vrlo brzo došli do rezultata na način da smo javni interes i one koji štite taj javni interes stavili u fokus i u težište svih problema. I ovo je njihova pobjeda. Na taj način razminiranje je riješeno", poručio je Orepić.

Dodao je i da će se povećanje plaća "dogoditi u skladu sa zarađenim novcem" te da je u svemu najbitniji korektan odnos prema radnicima i javnom dobru.

Najavio je i da bi se početkom iduće godine trebao sklopiti granski kolektivni ugovor kojim će se štititi "one koji rade, a ne one koji pokušavaju uzeti novce". "550 ljudi neposredno razminiravaju, a ima 47 firmi koje se time bave. Odnos jedan radi, dvojica crpe te ljude koji rade. Mi ćemo te odnose promijeniti", rekao je Orepić.

Zaključio je i da je s obzirom na sadašnju organizaciju preambiciozno očekivati da će cijela Hrvatska biti razminirana do 2019. godine, ali da će "sve učiniti da tako bude".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene