Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vladni zrakoplov često se koristi za spašavanje života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladin zrakoplov u prosjeku se 30 do 50 puta godišnje koristi za hitne slučajeve i spašavanje ljudskih života, a što znači da se u tu svrhu u protekle tri godine koristio u 100 do 150 slučajeva, izjavio je danas glasnogovornik Vlade Ratko Maček.

Napomenuo je kako je jučer Vladinim zrakoplovom iz Širokog Brijega hitno prevezena iz Splita u Zagreb 11-mjesečna djevojčica Ema Slišković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hitan prijevoz iz Dubrovnika Zrakoplov Vlade i u novogodišnjoj noći spašavao život Slika nije dostupna Humanitarni let Vladin zrakoplov ponovno spašava živote

Naime, nakon što joj je u splitskoj bolnici dijagnosticirano
začepljenje moždane arterije, dogovoren je njezin hitan prijevoz u zagrebački KBC Rebro.

"Čim je premijerov ured zaprimio takvu obavijest, premijer je odobrio uporabu zrakoplova", kazao je Maček, istaknuvši da i u ovom kao i u ostalim slučajevima nije trebalo puno vremena za reakciju.

Naime, posada zrakoplova je uvježbana, spretna i reagira u najkraćem mogućem roku, dodao je.

Vladin glasnogovornik istaknuo je i kako premijer Ivo Sanader uvijek odobrava uporabu Vladina zrakoplova za hitne medicinske slučajeve, te da je, s obzirom na udaljenost, najčešće riječ o prijevozu s područja južnih županija, odnosno iz Splita i Dubrovnika.

Podsjetio je da tom području gravitiraju i otoci, s kojih se vojnim helikopterom mogu do Splita ili Dubrovnika prevesti teško bolesni ili unesrećeni, a ako im se tamo ne može pružiti odgovarajuća medicinska skrb, zrakoplovom ih se preveze najčešće u Zagreb.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene