Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Redovita sjednica

Vlada snižava zatezne kamate: 'Idemo pomoći građanima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održana je redovita sjednica Vlade.

10:27 -

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković o izbacivanju srpskog diplomata: "Reagirali smo na jedini način na koji smo mogli" Premijer Andrej Plenković Tražio deportaciju Plenković o zatvorenim hrvatskim navijačima: "Nije realno da su svi jednako odgovorni za nered"

10:18 - 'Interesantna informacija za 2014. godinu, 365 tijela se akreditiralo, a imamo 19 zaposlenika. Trećina manje ljudi, a duplo veći posao', izdvojio je zanimljivost ministar Vrdoljak govoreći o Izvješću o radu Upravnog vijeća Hrvatske akreditacijske agencije za 2014. godinu

10:13 -

10:09 - 'Nažalost Hrvatska je u EU među zemljama s najvećom stopom zatezne kamate. Sada bi ona za građene išla na 8,14, a za trgovce na 10,14 posto. Pada za 30 posto, u nekim slučajevima za 50 posto. Moram reći da je ovo prvi korak koji radimo. S ovim idemo pomoći građanima i trgovačkim društvima, a na nama je da razmotrimo ukupno rješenje. To je posao koji nas čeka, s ovim idemo žurno, inetervenirat odmah, rezultati će se vidjeti čim se zakon usvoji', rekao je zamjenik ministra financija Igor Rađenović govoreći o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obveznim odnosima, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona.

10:05 - 'Sustav civilne zaštite ustrojava se kao poseban organizacijski okvir za spašavanje ljudi, životinja, dobara i okoliša u velikim nesrećama', rekao je ministar Ostojić govoreći o Nacrtu konačnog prijedloga zakona o sustavu civilne zaštite.

Vlada će na današnjoj sjednici razmatrati prijedloga izmjena i dopuna Zakona o obveznim odnosima, koji donosi sniženje zateznih kamata. 

Milanović susjedima: Neka oni gledaju svoj posao, a mi ćemo svoj 

Na dnevnom je redu i odluka o suglasnosti za pokretanje postupka monetizacije duga autocesta, inicijalnom javnom ponudom tvrtke HAC-ONC .

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene