Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena na čelu HZZO-a

Vlada razriješila Bergmana, obnašatelj dužnosti Tihomir Strizirep

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je danas na zatvorenoj sjednici na osobni zahtjev razriješila Većeslava Bergmana dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), a obnašateljem dužnosti ravnatelja imenovan je Bergmanov dosadašnji pomoćnik Tihomir Strizirep.

Na prijedlog ministra zdravstva, razriješeno je i dosadašnje Upravno vijeće HZZO-a i imenovano novo na čelu s Draženom Jurkovićem.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Članovima Upravnog vijeća imenovani su Božo Galić, Joso Prpić, Željko Zubović, Ivica Vuković, Bernard Jakelić, Dražen Managić, Stjepan Bačić i Damir Bojčić.

Bačić, Managić i Zubović i dosad su bili članovi Vijeća, a te dužnosti razriješeni su Vladimir Lokner, Ivica Vuković, Krešimir Glavina, Saša Cvetojević, Mate Ljubičić i Damir Sviben.

HZZO uveo dežurne telefone za građane

Zbog uvođenja novog paketa zakona vezanih za prava iz obveznog i dopunskog zdravstvenog osiguranja, te ugovaranje zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uveo je dežurne telefone koji će građanima biti na raspolaganju radnim danom od 16 do 20 sati.

Građani i ugovorni subjekti Zavoda moći će tijekom siječnja dobiti sve informacije na dežurnim telefonima: 01/4806403 za pitanja iz obveznog zdravstvenog osiguranja, 01/4806 379 za pitanja o ugovaranju zdravstvene zaštite, te besplatni telefon 0800 7989 za pitanja o pravima iz dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene