Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I za Pelješac

Vlada: Povlaštene cijene prijevoza za sve stanovnike otoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S ciljem zadržavanja i osiguranja povećanja broja stanovništva na otocima i poluotoku Pelješac, Vlada je odlučila zakonskim izmjenama omogućiti povlašteni prijevoz i druge beneficije za sve stanovnike otoka.

i vlasnicima obrta sa sjedištem na otoku.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku"

Izmjenama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu u cilju zadržavanja i osiguranja povećanja broja stanovništva na otocima, uključujući i poluotok Pelješac, Vlada je odlučila omogućiti povlašteni, besplatni ili prijevoz s popustom svim stanovnicima otoka kao i pravnim osobama i vlasnicima obrta sa sjedištem na otoku. Pravo na povlašteni prijevoz imala bi i vozila u njihovu vlasništvu. O visini popusta odlučivat će resorni ministar.

>>Milanović: Zašto se nitko nije pitao zašto je porez na dječje cipele i većinu hrane 25 %?

Pravo na besplatni prijevoz i dalje će imati učenici, studenti, umirovljenici i osobe starije od 65 godina koji imaju prebivalište na otoku, zdravstveni djelatnici i vozila pri obavljanju redovitih i hitnih prijevoza bolesnika s otoka na kopno i obrnuto, te djelatnici i vozila drugih javnih službi u slučajevima izvanrednih događaja.
(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene