Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na telefonskoj sjednici

Vlada odustala od dodatnog oporezivanja mirovinske štednje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici u Sabor uputila amandmane na Zakone o porezu na motorna vozila, porezu na dohodak, lokalnim porezima...

Vlada je održala telefonsku sjednicu, s koje je Hrvatskome saboru uputila amandmane na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom porezu na motorna vozila, zatim na Konačni prijedlog zakona o porezu na dohodak, na Konačni prijedlog zakona o lokalnim porezima, zatim na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreznom savjetništvu te na Konačni prijedlog Zakona o Poreznoj upravi.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Vlada je tako ipak odustala od dodatnog oporezivanja mirovinske štednje. Prema amandmanu, "ova vrsta primitka podliježe oporezivanju na način propisan propisom koji uređuje oporezivanje nasljedstva, a ne propisa koji uređuje oporezivanje dohotka", što znači da prvi nasljedni red neće plaćati porez, a ostalima on ostaje 4 posto.

Dosad se na mirovinsku štednju iz obaveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova najčešće nije plaćao porez jer je ona odlazila članovima obitelji iz prvog nasljednog reda koji su oslobođeni poreza na nasljedstvo.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene