Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financiranje civilnog društva

Vlada odbila amandman Hasanbegovića i Esih, u Saboru tek šest glasova "za"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je danas odbila amandman Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih vezan uz financiranje civlnih udruga.

Vlada je danas odbila amandman Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih o financiranju izvanproračunskih korisnika iz kruga udruga civilnog društva, odnosno Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva danas je odbijen.

Pročitajte i ovo Bruna Esih ušla je u Hrvatsku stranku prava "Bog i Hrvati" Zvijezda hrvatske desnice vraća se u politiku: Bruna Esih učlanila se u poznatu stranku i najavila borbu Slika nije dostupna problemi zbog sabora Što se to događa na krajnjoj desnici: Razilaze li se Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović?

"Amandmani zahtijevaju povećanje rashoda proračuna za devet milijardi kuna što nije moguće usvojiti niti prihvatiti", istaknula je ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Hasanbegović je kazao kako poštuju obrazloženje Vlade o odbijanju amandmana vezanog uz Nacionalnu zakladu za razvoj civilnog društva. No, istaknuo je kako treba izmijeniti zakonski okvir za djelovanje Zaklade, od izbora čelništva do kriterija za dodjelu sredstava udrugama civilnog društva.

"Mi time mislimo da jačamo civilno društvo jer se zapravo samo zaobilazi nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva koja se nije pokazala kao dobar upravitelj sredstava", kazala je Bruna Esih.

Zastupnici nisu prihvatili da se amandman ipak uvrsti u proračun, a "za" je bilo tek njih šestero.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene