Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer o Ramljaku i Knightheadu

''Ugovor koji smo sklopili bio je najpovoljniji od svega što je bilo ponuđeno na stolu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković podsjetio je na događaje od posljednjih nekoliko dana te je komentirao kratko i najnovija događanja oko Agrokora.

Vezano uz medijske natpise da Vlada ne može smijeniti Antu Ramljaka kao izvanrednog povjerenika za Agrokor bez odobrenja Knighthead Capitala, premijer Andrej Plenković podsjeća da se to pitanje regulira isključivo Zakonom o izvanrednoj upravi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

"Nikakav ugovor ne može derogirati prava Vlade", poručio je Plenković.

Što se tiče roll-up kredita, premijer je podsjetio da je Izvanredna uprava obavljala razgovore s više od 30-ak potencijalnih kreditora, a ugovor koji su sklopili bio je najpovoljniji od svega što je bilo ponuđeno na stolu.

Premijer Plenković sjednicu je otvorio vidno promuklim glasom, a odmah na početku ustvrdio je kako dosad nije bilo nikad više državnih tajnika na sjednici Vlade, točnije njih osam. Premijer je zaključio kako je velik dio ministara na terenu i da je to dobra stvar.

Plenković je komentirao podatke DZS-a o smanjenju javnog duga i istaknuo kako je to dobra vijest. Najavio je i uskoro predstavljanje studije o procesu pristupanja Hrvatske Schengenu i eurozoni, u suradnji s HNB-om.

Na dnevnom su redu sjednice Vlade, između ostalog, i nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te nacrt prijedloga Nacionalnog programa zaštite potrošača za razdoblje od 2017. do 2020. godine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene