Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi kadrovski skandal

Vlada na čelo Fonda za okoliš imenovala ženu koja ima optužnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na čelo Fonda za zaštitu okoliša imenovana je Sanja Kalambura.

Protiv nje postoji potvrđena optužnica i ona je krunski svjedok u postupku protiv bivšeg šefa Fonda, Vinka Mladinea.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

Riječ je o Fondu koji kontrolira stotine milijuna kuna, pa se postavlja pitanje kako je moguće da mu na čelo dođe soba protiv koje postoji optužnica?

Protiv šefice Fonda potvrđena je optužnica, a s druge strane iz pravosudnih krugova govori se kao o ključnom svjedoku koji bi trebao razotkriti kako su izvlačeni milijuni kuna iz Fonda, u ovom slučaju Vinka Mladinea i ostalih. Iz izvora bliskih ministrici Holy može se doznati kako je ona uvjerena u stručnost i sposobnost Kalambure. Tvrdi da je 2007. dobila otkaz zbog mobbinga, najvećim dijelom zbog Vinka Mladinea koji je i podigao kaznenu prijavu protiv nje. Ministrica također smatra da je nova šefica Fonda kompetentna osoba, a za ovo što se događa smatra da su laži Vinka Mladinea.

>> Odgođeno suđenje Željku Žderiću i Ivici Mladineu

'Po mojim saznanjima državni odvjetnik povući će optužnicu koja je neosnovana i bila je rezultat unutarnjih sukoba u fondu. Na čelu Fonda je tada bio Mladineo', rekao je Stjepan Vokić, odvjetnik Sanje Kalamubre.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene