Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Općinski sud u Splitu

Odgođeno suđenje Željku Žderiću i Ivici Mladineu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgođeno je suđenju Željku Žderiću, predsjedniku uprave Konstruktor-inženjeringa i predsjedniku upravnog odbora Konstruktora te članovima odbora Ivici Mladineu, bivšem ravnatelju Porezne uprave, te Josipu Kuzmaniću i Berislavu Bašiću.

Željko Žderić nije se pojavio na Općinskom sudu u Splitu, a izostanak je opravdao bolešću. Prvo ročište zakazano je za 10. studenog 2011. godine.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Osjeća se ugroženo Dodiku nastavljeno suđenje: Proces nazvao farsom pa zaradio opomenu Ilustracija Nestala Cijeli svijet prati misterij već 13 godina: Novca sve manje, a očekivanja sve veća

Podsjetimo, optužnica podignuta lani u studenome nakon šestogodišnje istrage tereti ih da su privatizacijom splitske građevne tvrtke Konstruktor oštetili Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) za više od dva milijuna kuna.

Optuženicima se stavlja na teret da su od travnja 1992. do konca 1996., svi imenovani na dužnost rješenjem Agencije za restrukturiranje i razvoj RH radi provođenja pretvorbe Konstrukora, u nakani da onemoguće pretvorbu društvenog kapitala i uskrate HFP-u cijenu dionica koje se prodaju zaposlenicima, nisu dovršili započetu pretvorbu trgovačkog društva, već su osnovali društvo Konstruktor-inženjering d.d. Split na koje su simuliranom prodajom prenijeli imovinu društvenog poduzeća Konstruktora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene