Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi problemi

Vlada mora riješiti kadrovske probleme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Zorana Milanovića suočava se s kadrovskim problemima.

Unatoč odluci trgovačkog suda Damira Mihanovića, koji je javnosti razotkrio aferu Fimi media, Vlada još nije vratila na posao u upravu Croatia osiguranja.

Pročitajte i ovo Nova vlada - 2 Treći mandat Plenkovića Kako će izgledati nova vlada? "To je pobjednička priča, to vam mogu reći 100 posto" Hrvoje Krešić, novinar Nove TV Analiza Hrvoja Krešića HDZ i DP potpisali sporazum: "Ta koalicija djeluje poprilično krhko, a zanimljiv je i trenutak potpisivanja"

>> Direktori dobili spor: Iz državne blagajne odlazi još nekoliko milijuna kuna

Istovremeno, veliki bi trošak Vlada mogla imati zbog razrješenja Srećka Šimunovića bivšeg čelnika Croatia Airlinesa kojeg, ne ostane li u poduzeću, čeka visoka otpremnina od čak milijun i 600 tisuća kuna.

Više od dvije godine Damir Mihanović dobio je potvrdu suda da je nezakonito dobio otkaz nakon što je njegov iskaz Uskoku pokrenuo pravosudnu lavinu. Nada se da će ga Vlada Zorana Milanovića zato vratiti u upravu Croatia osiguranja

'S ministrom Linićem sam više puta razgovarao o problematici i nezakonitosti moga otkaza. Ali uistinu sam uvjeren da će Vlada poštovati odluku suda, jer ne bih mogao vjerovati da ne postoji politička volja da se to ne napravi, jer to bi bila i za mene i za sve koji se nađu u sličnoj situaciji uistinu pogrešna poruka', ističe Mihanović.

Mihanović je bio čovjek čiji je iskaz USKOK-u pokrenuo jednu od najvećih domaćih političkih afera. Nakon što je javnosti razotkrio aferu Fimi-media Mihanović koji je tada bio član uprave Croatia osiguranja od tadašnje HDZ-ove Vlade dobio je otkaz.

Kao razlog navedeno je da je Croatia osiguranju tako nanio štetu. Trgovački sud sada je njegov otkaz, ali otkaz šefa uprave Hrvoja Vojkovića, poništio. No na posao ni njega ni Vojkovića nova Vlada još nije vratila.

'Sada je na onome tko odlučuje u ime Vlade da odluči hoće li pisati žalbu ili neće pisati žalbu. Ako ne pišu žalbu prepreka mome povratku ne bi trebalo biti', kaže Mihanović. Ako ga ne vrate na posao Mihanović ima pravo na visoku otpremninu. A na otpremninu od navodno 1,6 milijuna kuna ima pravo i Srećko Šimunović kojeg je jučer NO Croatia Airlinesa razriješio funkcije. Naravno ako ne ostane na nekom drugom poslu u istom poduzeću.

Srećko Šimunović danas nije htio komentirati podatke o visini svoje otpremnine ni planirali li ostati u CA. No rekao je kako je gubitak tvrtke za vrijeme njegovog vođenja smanjen. Vlada se za sada nije očitovala o ovim slučajevima no na mjesto Šimunovića već je imenovan novi čovjek Krešimir Kučak.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene