Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak ništa od predsjedničine ideje

PREDSJEDNICA NEĆE U VISOKU Vlada vraća spornu vilu DUUDI-ju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vila u Visokoj vraća se DUUDI-ju, a predsjednica će na korištenje dobiti rezidenciju na Pantovčaku.

Vlada bi u četvrtak na sjednici trebala donijeti odluke kojima se Državnome uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) na upravljanje daje nekoliko nekretnina, među njima i vila u zagrebačkoj Visokoj ulici koja će se ponovno moći koristiti u protokolarne svrhe kao što je to bilo i ranije, prije nego što je vlada premijera Zorana Milanovića donijela odluku o dodjeli te vile predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović koja bi, pak, na upravljanje sutra trebala dobiti rezidenciju na Pantovčaku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna preokret preokreta Teško je ovo objasniti: Bivša predsjednica u jednom danu dvaput promijenila mišljenje o uredu... Čekamo nastavak! Slika nije dostupna A druge opcije? Dopustili joj preseljenje u Visoku, a ona poručila: 'Vlada je trebala čekati s tom odlukom!'

Odlukom o davanju određenih nekretnina u vlasništvu države na upravljanje Uredu predsjednice i Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, koja je na dnevnom redu vladine sjednice, predlaže se da Ured predsjednice na upravljanje dobije Glavnu kuću na Pantovčaku te "Vilu Prekrižje“, a DUUDI zgrade u Visokoj ulici 15 i 22, "Zelenu vilu“ na Pantovčaku, objekte na otočju Brijuni (Vila Brijunka, Bijela vila, Vila Jadranka, otok Vanga, otok Galija, Kaštel,), Vila Kovač na Hvaru, te nekretnine (klijet i vinograd) u Samoboru.

Donošenjem te odluke, obrazlaže se, omogućit će se racionalnije upravljanje državnom imovinom jer će se "Zelena vila“ i nekretnine u Samoboru moći koristiti u neke druge javne svrhe, dok će se zgrada u Visokoj ulici 22 ponovno moći koristi u protokolarne svrhe kao što se koristila i prije donošenja odluke Vlade od 29. siječnja 2015. godine, a koja prestaje važiti.

Milanovićeva Vlada tom je odlukom, naime, predsjednici Republike na korištenje dala vilu u Visokoj, ali i odredila da ona nakon što se u nju preseli daje DUUDI-ju na upravljanje sve druge objekte koje koristi, među njima i rezidenciju na Pantovčaku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene