Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Milanović o Kuparima: Vladama ranije se nije dalo ili nisu znale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupna investicija procijenjena je od 150 do 300 milijuna eura.

Izlažući Prijedlog programa poboljšanog kreditiranja poduzetništva i obrta Kreditom do uspjeha 2014. na današnjoj sjednici Vlade ministar Gordan Maras rekao je kako očekuju veliki interes za kredite.

Pročitajte i ovo Izjava premijera Plenkovića nakon sjednice Vlade Na zatvorenom dijelu sjednice Imenovani novi predstavnici brojnih institucija: Na popisu se nalaze Jadrolinija, Novinarsko društvo, HGSS i brojni drugi Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika"

' Program Kreditom do uspjeha 2014. usmjeren je na smanjenje kamata te unaprjeđenje poslovanja malih i srednjih tvrtki', objasnio je ministar.

Program nudi kredite od 100.000 do 5 milijuna kuna, primjerice za kupnju gospodarskih objekata i nove opreme. Nude se i krediti u visini od 30.000 do 200.000 kn za financiranje tekuće likvidnosti.

Govoreći o 7. točki dnevnog reda, Prijedlogu odluke o utvrđivanju uvjeta i objavi javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka, ministar Lorencin rekao je da je investicija procijenjena na minimalno 100 milijuna eura.

'U svrhu prikupljanja ponuda objavit će se međunarodni natječaj. Rapisivanje tog javnog natječaja provest će se nakon dobivanja suglasnosti Sabora. Određen je i rok za izvedbu projekta - 48 mjeseci od dobivanja dozvola', objasnio je ministar. Javilo se šest investitora, a cilj je izgradnja hotela s 4 i 5 zvjezdica i 1500 kreveta.

Premijer Zoran Milanović rekao je kako je pred fazom realizacije interes velik.

'Trebalo je obaviti složen pravni i administrativni posao što prethodne vlade nisu htjele raditi ili im se nije dalo ili nisu imale znanja, to se ne može napraviti preko noći. Relativno komplicirano, ali samo relativno, samo je pitanje posla i odluka hoće li to stajati 20 godina u ruševinama kao ruglo Hrvatske, baš ruglo ili će vlast upravljati imovinom koja je narodna imovina da se tako staromodno izrazim' , rekao je premijer i dodao da sad očekuju da to sad uđe u završnu fazu.

'Da se zakopa lopata i da to bude u funkciji, da se tamo zapošljava', poručio je premijer koji je čestitao onima koji su na tome radili jer 'to nije posao od pet minuta'. Poručio je da je vidljivo kako se u turizmu i dalje isplati djelovati.  Na samom mjestu radit će stotine ljudi, ali neizravne koristi imat će tisuće, objasnio je.

Hrvatska Vlada danas je odlučivala i o raspisivanju javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari kod Dubrovnika čija je ukupna investicija procijenjena od 150 do 300 milijuna eura.

Poziv investitorima za obnovu devastiranog u ratu i zapuštenog bivšeg turističkog kompleksa Kupari kod Dubrovnika država je objavila ove godine prvi put u 20 godina, i to za osnivanje prava građenja i prava služnosti nekretnina na rok do 99 godina na hotelsko-turističkoj lokaciji Kupari I u općini Župa Dubrovačka, na samoj obali, gdje je pet hotela u kojima je nekad bilo nešto više od 1600 kreveta.

Za Kupare se javili Todorić i bivši ministar turizma Veljko Ostojić

U prvom neobvezujućem krugu završenom sredinom ožujka ove godine za Kupare su pisma interesa dostavili šest investitora - Karisma Hotels Adriatic-KHA (konzorcij Agrokora, svjetskog touroperatora TUI i meksičkog lanca Karisma International), Valamar poslovni razvoj (iz grupacije Valamar), turska Rixos grupa (koja već ima hotel u Dubrovniku), Braniteljska zadruga Mir iz Mlina kod Dubrovnika, Avenue Grupa iz Moskve te tvrtka Titan nekretnine (navodno s ruskim kapitalom). (Hina/Ma.B)

Jandroković se žali na Milanovića: On vrijeđa zastupnike!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene