Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upravi zasad ništa

Vlada će isplatiti otpremnine samo radnicima Đakovštine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je danas objavila da neće pomoći članovima uprave Đakovštine, već će samo radnicima isplatiti otpremnine.

Dnevnik Nove TV je jučer, naime, objavio da će Vlada, osim radnicima, otpremnine isplatiti i članovima Uprave, koje radnici i smatraju odgovornima za situaciju u koju je dovedena Đakovština.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigle otpremnine Napokon: Bivšim radnicima Đakovštine isplaćen novac Slika nije dostupna Agonija radnika Đakovštine 'Dvije godine nisam vidio svjež kruh, kupim vreću starog za 10 kn'

Tako bi ispalo da su se radnici prosvjedujući borili i za one koju su iza sebe ostavili gotovo milijardu kuna duga.

Radnici bi trebali maksimalno dobiti, ovisno o godinama staža, 70.000 kuna, a članovi Uprave po tom scenariju i do deset puta veće iznose.

Ipak, Vlada je danas odlučila da ne može isplatiti otpremnine Upravi jer su radnici prvi na listi za isplatu. Oni su, zaključeno je u Vladi, najmanje krivi za nastalu situaciju. Odluka sutra treba biti potpisana s radnicima kako bi krenule isplate. Isplaćeno će biti više od 27 milijuna kuna.

Radnici su izrazili zadovoljstvo današnjom odlukom Vlade i očekuju, kako im je i najavljeno, da će im dobre vijesti osobno donijeti predsjednica Vlade.

Tvrtka Đakovština u stečaju je od siječnja prošle godine, a rješenjem Trgovačkog suda u Osijeku iz travnja 2010. tražbine radnika svrstane su u prvi isplatni red i priznate u iznosu od 44,7 milijuna kuna. Od toga je iz stečajne mase već isplaćeno 15,65 milijuna kuna, a ostali bi dio bio isplaćen tek nakon što se okončaju postupci koji se vode za pobijanje određenih radnji. Nepodmiren je ostao iznos od 29,1 milijun kuna, no od toga se na potraživanja uprave odnosi 1,2 milijuna kuna, pa preostaje iznos od 27,9 milijuna kuna.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene