Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavaju ih informacije o privatizaciji

Vjesnikovci traže imenovanje v.d. glavnog urednika i natječaj za novog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinari Vjesnika zatražili su danas da se u tom dnevniku odmah imenuje vršitelj dužnosti glavnog urednika te da se što prije, a najkasnije do 1. rujna, raspiše javni natječaj za novoga glavnog urednika.

Predstavnici Radničkog vijeća, Sindikata novinara te ogranka Hrvatskoga novinarskog društva u Vjesniku upozoravaju da im nakon vladine nedavne odluke o sufinanciranju lista u idućih šest mjeseci, uz obvezu restrukturiranja, do danas nije poznat ni jedan detalj tog procesa.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

>> Vjesnikovci: Vlada je odgovorna za stanje u kojem je list

'Smatramo da ta vladina odluka može biti samo osnova na kojoj će se početi trajno rješavati godinama taloženi problemi lista te da restrukturiranje poslovnog procesa mora podrazumijevati i promjenu dosadašnje uređivačke i poslovne politike koje su Vjesnik prije desetak dana dovele pred samo gašenje', ističe se u priopćenju za javnost i pismu premijerki Jadranki Kosor. S predsjednicom vlade traže sastanak i podatke o tome kakvi su točno vladini planovi u vezi s Vjesnikom.

Vjesnikovce zabrinjava činjenica da se u predviđenu restrukturiranju 'unaprijed odustaje od 50 posto zaposlenika, a da pritom ni redakciji ni javnosti nisu poznati ni obrisi koncepta budućeg Vjesnika'. Pitaju se i na temelju kojih analiza se došlo do te procjene.

'Nezadovoljni smo i činjenicom da je vlada u svojoj odluci propustila najaviti mogućnost pretvaranja Vjesnika u javno glasilo i donošenja zakona o Vjesniku, jer se time otvara prostor za različite interpretacije te odluke. Posebno nas zabrinjavaju informacije koje stižu do nas ovih dana, po kojima bi nakon restrukturiranja list Vjesnik - saniran novcem poreznih obveznika - mogao biti privatiziran'.

Radničko vijeće, novinarski ogranak i sindikalna podružnica Vjesnika također ističu kako su se jasno očitovali da žele Vjesnik kao javno glasilo nacionalne distribucije, poslovanje kojega bi bilo uređeno posebnim zakonom, o čemu su svoje stajalište dali HND i Sindikat novinara Hrvatske, a poduprla ga je, kako kažu, i hrvatska intelektualna javnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene