Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A kad će ljeto?

Vjerujte svojim očima: Sljeme je prekrio debeli snježni pokrivač usred svibnja

Snijeg na sljemenu usred svibnja (Screenshot: livecamcroatia.com)
Snijeg na sljemenu usred svibnja (Screenshot: livecamcroatia.com)
Aktualno Galerija +0 Snijeg na sljemenu usred svibnja (Screenshot: livecamcroatia.com) Galerija 1/1 >>
Sljeme iznad Zagreba ponovno je zabijelio snijeg. Val hladnoće nošen nevremenom i oborinama koji je zahvatio većinu Hrvatske, čini se, nema namjeru još popustiti.

Jutros se na Medvednici opet zabijelilo, a snijeg još uvijek pada na vrhu, što potvrđuju i kamere koje se tamo nalaze. Prema tim snimkama uživo, vidljivo je da se gore uhvatio deblji sloj snijega, a atmosfera više nalikuje zimskoj nego svibanjskoj.

Pročitajte i ovo Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi Kiša u Splitu, ilustracija Vremenska prognoza Polako pripremajte kišobrane: Meterolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka na početku novog tjedna

Postoji i stara narodna izreka koja glasi "Ne svlači zimski halj dok ne prođe mjesec maj".

Sliku s kamera uživo možete pogledati OVDJE.

U ostatku zemlje prevladava i dalje promjenjivo i za ovo doba godine ispodprosječno hladno vrijeme, praćeno kišom i grmljavinom te mjestimice i snijegom.

U unutrašnjosti prevladava oblačno uz povremenu kišu, uglavnom u prvom dijelu dana, a u gorju i slab snijeg, izvijestio je u srijedu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Ponegdje je još moguća obilnija oborina, ponajprije u najsjevernim krajevima.

Na Jadranu je promjenljivo sa sunčanim razdobljima, mjestimice uz malo kiše, a lokalno je moguć i pokoji pljusak s grmljavinom.

Na kopnu puše umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena, na sjevernom dijelu jaka bura postupno će slabjeti.

Najviša dnevna temperatura u gorskim područjima od 5 do 9, a u ostalim krajevima uglavnom od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva. (B.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene