Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još 10 dana

'Vjerujem da će branitelji dostojanstveno dočekati presudu generalima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor prisustvovala je međunarodnoj konferenciji Brownov forum u Dubrovniku.

Uhićenje Božidara Vučurevića zbog granatiranja Dubrovnika premijerka Kosor vidi kao dobru vijest posebice za sve Dubrovčane i Dubrovčanke. 'Prošlo je puno godina, trebalo se dogoditi i prije. I ovaj put se dokazalo da je pravda katkada spora, ali dostižna. I tako mora biti', kazala je Kosor dodajući kako i Ministarstvo pravosuđa intenzivno radi na svim slučajevima koji su vezani za agresiju na Hrvatsku jer je 'Hrvatska bila žrtva krvave agresije'.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

>> Dubrovnik: Počinje Brownov forum

Što se tiče očekivanja skorog dolaska predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa u Zagreb, Kosor je kazala kako očekuje da će razgovarati o svemu što se dosad napravilo, 'ali i o preostalom poslu kako bi Hrvatska završila pregovore do kraja lipnja'. 'Vrlo dobra vijest da ćemo ovaj mjesec zatvoriti dva, a imamo sve preduvjete za zatvaranje tri poglavlja i sve ide prema planu kojeg je sebi postavila Vlada', kazala je ponavljajući kako su dosad napravili golemi posao te vjeruje da će uspješno sve prezentirati Barrosu s detaljima koji katkada nisu vidljivi.

'Važno je da svih 27 država članica kaže da smo obavili posao i da smo učinili puno ne samo zbog članstva već i stoga što je to jako važno za budućnost građana Hrvatske. Sigurna sam da trud prepoznaje komisija kao i članovi zajednice i njihovi čelnici, a naša borba protiv krize i korupcije također nije nevažna', dodala je.

Domovinski rat je bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski Komentirajući skoru presudu trojici generala u Haagu i utjecaja na ulazak u EU, Kosor je kazala kako je uvjerena da velik dio građana i branitelja razumije što njena Vlada radi i sve što su napravili tijekom suradnje s Haagom. 'Domovinski rat je bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski', kazala je napominjući kako planira sastanak sljedeći tjedan s velikim brojem ministara na kojem će predstavnici braniteljskih udruga moći pitati sve što ih zanima te vjeruje kako će svi branitelji 15. travnja dočekati dostojanstveno. 'Hrvatski branitelji su najzaslužniji za slobodnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku i činjenicu da danas završavamo pregovore s EU', zaključila je premijerka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene