Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagrebačka OŠ

Vjeroučiteljica uči djecu da je homoseksualnost bolest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca osmog razreda jedne zagrebačke osnovne škole na satu vjeronauka slušaju kako je homoseksualnost bolest.

Majka učenice osmog razreda ostala je zgrožena kada joj je kći rekla što je čula u školi, piše Slobodna Dalmacija. Njezina kći inače ne pohađa vjeronauk, no ostala je jer nije imala kamo taj sat, a i sama vjeroučiteljica pozvala je djecu da ostanu i rješavaju zadaće ili crtaju.

Pročitajte i ovo ZOO mandat od 4 godine Otvoren natječaj za novog ravnatelja zagrebačkog ZOO-a: Pogledajte tko se može prijaviti Željka Mostečak Traži se nasljednik Ovo se još nije dogodilo! Nitko se nije javio na natječaj za ravnatelja USKOK-a!

Majka pojašnjava kako kći odgaja da uvažava razlike među ljudima, kako u odnosu na boju kože tako i na spolnu orijentaciju. Stoga djevojčica zna da homoseksualnost nije bolest te je i tako komentirala profesorici i kod kuće. Majka učenice za Slobodnu Dalmaciju rekla je kako je vjeronauku mjesto u župi te kako bi tako vjerojatno bilo manje homofobnih izjava. No, vjeroučiteljica je majku već drugi dan, nakon što je o toj temi bilo razgovora i na roditeljskom vijeću, optužila da je licemjerna i ograničena.

'Riječ je o bedastoćama na koje se žalila jedna majka'

Ravnatelj zagrebačke osnovne škole, koji je suprug vjeroučiteljice, odbacio je sve optužbe. Tvrdi da je riječ o bedastoćama na koje se žalila samo jedna majka. Ravnatelj je naglasio kako vjeroučiteljica nije govorila ništa što ne stoji u planu i programu. Na izravan upit je li obaviješten o tome da je više učenika potvrdilo kako je vjeroučiteljica rekla da je homoseksualnost bolest odgovara. 'Ako tamo piše da je homoseksualnost nastrana pojava, onda to nije pogreška vjeroučiteljice', rekao je ravnatelj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene