Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na udaru

"Može doći do uništavanja cjelokupnog uroda za iduću godinu": Visoke temperature velika opasnost za poljoprivrednike

Visoke temperature stvaraju probleme u poljoprivredi. Na udaru su rane sorte voća, ali najviše žitarice. A bude li velikih minusa i štete će biti itekako velike.

Promjenjivo vrijeme i topla zima bez snijega, s visokim temperaturama pogodili su usjeve. Tomislav Lovković pokazao je Dnevniku Nove TV kako je vrijeme utjecalo na njegovu pšenicu.

"Ona se budi već s 8 stupnjeva, par dana imamo za redom i toplije su noći. Ona je sad aktivna i sad opet neko naglo zahladnjenje dovodi do šoka", pojasnio je.

Vrijeme je šokiralo i voćnjake.

Pročitajte i ovo Drama u Petrinjskoj ulici Kaos u Zagrebu Vjetar ili nemar? Uzrok pada skele i dalje se utvrđuje, građani uznemireni: "Ovdje se radi očito o loše izvedenim radovima"

"Nije dobro. Kod takvih situacija kad se svi pupovi otvore i dođe minus, može doći do uništavanja cjelokupnog uroda za iduću godinu", otkrio je Stjepan Zorić.

Zbog vremenskih prilika ratarima i voćarima dodatan problem stvaraju i štetnici kojih je upravo zbog blage zime sve više.

Pročitajte i ovo Banski dvori Nastavak rata Stigla reakcija Vlade na predsjednikovu izjavu: "Čega se Milanović toliko boji?"

Koje su sorte u najvećoj opasnosti - otkrijte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene