Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Više požara na jugu Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni centar 112 izvijestio je o nekoliko požara koji su jučer tijekom dana izbili na području juga Hrvatske. Požarom je bilo ugroženo i vodocrpilište za grad Metković.

Oko 8 sati JVP Metković zaprimila je dojavu požara u BiH, na brdu Popina kod mjesta Doljani, u pograničnom području sa RH.

Pročitajte i ovo Požari u Grčkoj Prilika za promjenu Biser Mediterana u opasnosti: ''Zbog klimatskih promjena imamo ratno stanje u vrijeme mira'' Požari u Grčkoj Šumski požari FOTO Pakao u Grčkoj, gori već deveti dan: "Nažalost, ne vidimo da se fronta može obuzdati i staviti pod kontrolu"

Kako je požarom bilo ugroženo vodocrpilište za grad Metković, koje se nalazi na području BiH, gasili su ga vatrogasci JVP Metković uz pomoć jednog kanadera.

U požaru je izgorjelo oko 20 ha borove šume. Požar je lokaliziran oko 15 sati. Daljnju brigu o požarištu preuzeli su vatrogasci JVP Čapljina.

U požaru otvorenog prostora kod mjesta Štikovo izgorjelo je oko 150 ha makije, ugasila su ga dva zrakoplova Canadair, jedan Air Tractor i vatogasci JVP-a Drniš.

>> Požare u nekoliko dalmatinskih županija gasili i kanaderi

Oko 13 sati buknuo je požar kod mjesta Kistanje kojim je bilo zahvaćeno oko 8 ha niskog raslinja i hrastove šume. Ugasili su ga tri vatrogasca s jednim vozilom i jednim Air Tractorom oko 17 sati.

VOC Šibenik primio je dojavu i o požaru kod mjesta Piramatovci, u zaseoku Galići u kojem je izgorjelo oko 10 ha borove šume i niskog raslinja, a požar su gasila dva kanadera, jedan Air Tractor, JVP Šibenik, DVD Skradin te DVD Dubravice .

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene