Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabra i prisebna reakcija

Vinkovci: Časna sestra spasila djecu iz vrtića u kojem je izbio požar!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Časna sestra Antonija i odgojiteljica Ružica iz Vinkovaca su desetero djece spasile iz vrtića Cvjetnjak u sklopu samostana 'Marijin dom' koji je bio u plamenu.

U manje od dvije minute, sestra Antonija i odgojiteljica Ružica iznijele su desetero djece u dobi od devet mjeseci do dvije godine iz vrtića Cvjetnjak nakon što se u njemu zapalila perilica posuđa, piše Jutarnji.hr.

Vjerojatno je da je zbog tehničkog kvara došlo do zapaljenja perilice, što je izazvalo širenje dima po zgradi. Sestra Antonija je na vrijeme vidjela što se događa i prije nego se dim iz kuhinje proširio po ostalim prostorijama, uspjela je zajedno s odgojiteljicom izvesti djecu iz vrtića. 

>> Probudila se usred noći, vidjela pitona na bebinoj ruci i spasila joj život

'Odmah sam zvala vatrogasce i pokušala sama aktivirati vatrogasni aparat, ali sam bila previše pod šokom da bih ga uključila. Tada sam odjurila do djece i s tetom Ružicom smo ih prenijeli kod susjede', kazala je sestra Antonija.

Nakon pet minuta stigli su vatrogasci i stavili sve pod kontrolu. Požar se, kaže, nije širio, već je samo bilo neugodnog dima od plastike. Tek nakon što se sestra Antonija smirila, shvatila je što se sve moglo dogoditi da nije tako brzo reagirala. Bila je toliko prisebna da se uspjela spustiti i do podruma kako bi isključila glavnu električnu sklopku.

Roditelji djece koja pohađaju taj vrtić su zadivljeni prisebnošću dviju žena. Jako smo zadovoljni s vrtićem, a časne nas iz dana u dan sve više ugodno iznenađuju. Mogu im samo čestitati na iznimnoj hrabrosti', kazao je Dragan Bošnjak, jedan od roditelja.

Pročitajte i ovo Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog" Obnova Dječjeg vrtića Lipa u Čačincima Nakon osam mjeseci Djeca su ostala bez utočišta za igru i smijeh, sada je napokon počela obnova: "Jedva čekamo da se vratimo"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene