98288
98288
98288
98288
98288

Vidošević uvjerljivo najbogatiji predsjednički kandidat

  • , 10.09.2009., 19:36
  • Autor:
  • komentara

Predsjednikov favorit za nasljednika Nadan Vidošević najbogatiji je predsjednički kandidat. No nije bogatstvo razlog kontroverze, već način kako ga je Vidošević stjecao.

 
 
 
 
Vidošević uvjerljivo najbogatiji predsjednički kandidat
Vidošević uvjerljivo najbogatiji predsjednički kandidat

Posljednjih godina mjesečna su mu primanja bila gotovo sto tisuća kuna, a on otvoreno priča kako je stjecao bogatstvo u ratnim i poslijeratnim godinama. Borbeno i junački Nadan Vidošević brani svoje carstvo nekretnina. Obiteljska kuća na Prekrižju na 46 hektara kupljena je kreditom i od novca prodanoga stana. Imanje sa šumom u Gorskom Kotaru kaže kupio je iz tekućih prihoda. Turistički objekt kod Omiša ima zahvaljujući naslijeđenoj ušteđevini kao i šumu i zemlju u Pisarovini. Zemljište u BiH kupio je iz tekućih prihoda, a vrijednost svega tog zajedno, teško procjenjiva.

>> Josipović bogatstvo stekao radom i nasljedstvom

'Radim cijeli život, dobro ulažem, znam kako se to radi, sve je na moje ime i ne sramim se to pokazati', ponosno ističe Vidošević. On je i kolekcionar hrvatskih djela slikarstva i kiparstva. Skuplja i vrijedne satove, a posjeduje automobil Puch iz 88. te citroen Xsaru iz 2000. Ima čak 14 tisuća dionica Kraša i ušteđevinu od 30 tisuća eura. 'Kad imate kapital morate s njim stalno raditi to je osnovni smisao', objasnio nam je Vidošević. No, u imovinsku karticu Vidošević nije upisao imovinu supruge direktorice, u tvrtki koja se bavi turizmom i nekretninama. Ista tvrtka vlasništvo je majke Nadana Vidoševića, a nema ni službenog podatka o mjesečnim prihodima.

'Nisam se obogatio u ratu, već poslije njega'

Koliko Vidošević zaradi mjesečno u Krašu, Komori i ostalim nadzornim odborima do sada se tajilo. 'Plaća mi je oko 60 tisuća kuna kad se uzmu nadzorni odbori to se penje na 70 do 80 tisuća kuna netto', otkrio je Vidošević. Ekonomist, sada nestranački i nekad HDZ-ov ministar i direktor, kaže, ima sve. S podsmjehom komentira optužbe Andrije Hebranga da se bogatio u ratu. 'To je nemoguće, jer rat baš i nije vrijeme za ulaganje. Najmanje sam za vrijeme rata ulagao svojih novaca, više nakon rata', pojasnio je. Ime mu je povezano sa spornom privatizacijom Dalmacija Cementa zbog koje se 90-ih vodila istraga u Italiji.

'Ja sam došao za stečajnog upravitelja kad nitko nije htio i kad su obveze bile veće od prometa, moji radnici nisu dobili otkaz i nikad im nije kasnila plaća, a nakon 10 godina Dalmacijecement je jedna od 5 najuspješnijih u Hrvatskoj', pohvalio se Vidošević. Zaradio je kaže svojim radom i znanjem dio je naslijedio od dobrostojećih roditelja. Otac mu je bio bankar i financijaš u Jugoslaviji, majka direktorica banke. Poslovnost je kaže od njih naslijedio.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se