Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Seoba naroda'

VIDEO: Tradicionalna seoba Hrvata na skijanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč krizi na graničnim prijelazima je gužva. Na skijanje i ove godine odlazi oko 100 tisuća Hrvata.

Tradicionalna seoba prema austrijskim, talijanskim i slovenskim skijalištima krenula je jutros. Skijaše iz takta nisu izbacili  ni kišno nebo, ni gužva na ulasku u Sloveniju. Hrvati se krize očito ne boje jer će samo u ovom tjednu na europskim skijalištima ostaviti 100 milijuna eura. Ipak priznaju da će ove godine zimske radosti ipak biti nešto skromnije. Štedjelo se na smještaju, a mimo europskih pravila među opremom je i više hrane. 'Sva hrana domaća, špek, luk i sarma', ispričali su nam. Za krizu ne znaju ni putničke agencije. Tvrde skijaša je približno kao i lani, no priznaju, strepnje je bilo. 'Promjena i razlika u načinu i vremenu rezervacija.

Pročitajte i ovo Snijeg - 2 Sve veći izazov Sve je mirisalo na odličnu godinu, a onda - katastrofa: "Ovo je najgora situacija koja nam se mogla dogoditi" Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima

Prve rezervacije počele su nam početkom osmog mjeseca, no trend je takav da se dosta čeka last minute', rekla je Petra Žeravica iz Generalturista. Veća je i potražnja za jeftinijim skijalištima poput onih u BIH. No kamo god skijaši krenuli, za neizostavnu invaziju spremila se i policija. 'Kolona se stvara prema Sloveniji, kod nas je pojačano ali imamo dovoljan broj policijskih službenika. Devedeset posto su to naši, hrvatski državljani koji idu u mjesta u Europi', rekao je načelnik GP Bregana, Tomislav Perlić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene