Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne damo rodilište'

VIDEO: Tisuću ljudi prosvjedovalo zbog zatvaranja rodilišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv novih mjera ministra Milinovića i zatvaranja rodilišta večeras se prosvjedovalo i u Makarskoj.

Revoltirani zbog zatvaranja rodilišta, gotovo tisuću Makarana okupilo se poručiti ministru da ne daju rodilište.
 Sakupili su 4000 potpisa na internetu, a još tisuću i pol tijekom prosvjeda. Zajedno sa Sinjanima i Imoćanima osnivaju stožer za spas svojih rodilišta. Oko tisuću Makarana okupilo se oko 17 sati pred zgradom Općine na makarskoj Rivi poručujući : Ne damo rodilište u kojem već 32 godine rađaju makarske majke. U makarskom rodilištu rodilo se oko 15 tisuća djece. Iako je ministar Milinović oštro poručio da ga ništa neće spriječiti odluku o ukidanju lokalnih rodilišta jer nemaju operacijske sale, Makarani se ne daju. Uvjereni su da nikako neće proći ministrova odluka da Sinj, Imotski i makarska zatvore rodilišta a sve njihove rodilje putuju na porod u Split.

Pročitajte i ovo Krumpirići OSTALI BEZ LICENCE "Da, istina je!": Poznati lanac restorana brze prehrane zatvara svoja vrata u BiH Slika nije dostupna RADOVI U TIJEKU Zatvara se važan most u Dalmaciji, HAC objavio detalje

>> Milinović: Makarsko rodilište nije se uspjelo prilagoditi

Četiri tisuće Makarana zatvaranju se usprotivilo na Facebooku, još tisuću i pol na Rivi tijekom prosvjeda. Podršku su im došle dati i babice sinjskog rodilišta i poznati ginekolog. Makarani, Sinjani i Imoćani osnivaju stožer za zaštitu rodilišta i idu na pregovore u ministarstvo zdravstva. Novo splitsko rodilište u koje je uloženo 300 milijuna kuna samo je za dvadesetak kreveta veće nego staro. A u skupe sobe sručit će se oko 600 novih rodilja koje će zbog udaljenosti i straha od iznenadnog poroda danima ležati u sobama i stvarati dodatnu gužvu. Kako će sve to funkcionirati tko zna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene