Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poražavajuća statistika

Sve više građana u riziku od siromaštva: "Da nema pučke kuhinje mnogi ne bi imali što jesti"

U riziku od siromaštva je sve više mladih. Samo u Europi ih je oko 18 milijuna, a loš trend prati cijeli svijet. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Amela Ćilić.

Eurostat je objavio da u Hrvatskoj svaki peti građanin jedva spaja kraj s krajem, kasni s plaćanjem obveza, ne može si svaki dan priuštiti meso ili ribu, a o odlasku na more - ne smije ni razmišljati.

"Da nema pučke kuhinje, Manda i njen sin ne bi imali što jesti. Mirovina joj nije ni tristo eura, oko 150 eura manje od hrvatskog prosjeka u srpnju", istaknula je reporterka Dnevnika Nove TV Amela Ćilić.

"Nigdje ne izlazim iz kuće. Samo do pučke kuhinje sa svojim sinom". rekla je Manda Filipović Skukan iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Dugom Selu, ilustracija - 1 Preminule dvije osobe FOTO Muškarac u domu aktivirao ručnu bombu? "Ušli smo u kuću i zatekli stravičan prizor"

Slične, a opet različite sudbine spojila je zagrebačka pučka kuhinja. Hrana je kažu izvrsna, a ručak se napravi i za manje od 2 eura. Samo u Zagrebu po ručak svaki dan stiže oko 2000 ljudi, još stotinjak ih jede u Kosnici gdje su zbrinuti beskućnici.

"Broj stagnira, iako smo mi mislili da će s obzirom na koronu taj broj nešto i porasti, ali za sada nema pojava porasta broja korisnika u svim elementima socijalnih usluga koje ustanova pruža unutar svojih djelatnosti", rekao je Alen Župan, ravnatelj Dobrog doma u Zagrebu.

Najgore je što je u riziku od siromaštva sve više mladih. Samo u Europi ih je oko 18 milijuna, a loš trend prati cijeli svijet.

Više pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene