Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplinski udar

VIDEO: Stižu gužve, evo kako pametno putovati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je udarni prometni vikend. Kroz Lučko bi u iduća dva dana trebalo proći oko 210 tisuća vozila.

Odlučite li se ipak na putovanje tijekom ovih nesnosnih vrućina, budite pažljivi. Policija i Hrvatski autoklub upozoravaju vozače da se dobro pripreme prije nego što sjednu za volan. Vikend još nije počeo, ali na put su danas krenuli mnogi. Paklena vrućina i duga vožnja, čini se, nije obeshrabrila strane turiste. 'Idemo u Rijeku i ostat ćemo ondje tjedan dana', rekli su turisti iz Slovačke.

Pročitajte i ovo Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati Josip Džaja i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Važni savjeti O stanju na cestama uoči uskrsnog vikenda: Policija upozorila građane

Mnogo automobila, mnogo posla i za djelatnike u HAK-u. Osim obvezne provjere ispravnosti vozila prije polaska, kažu, turisti bi morali naučiti putovati 'pametno'. 'Češće stanite na odmorištima i osvježite se. Izbjegavajte najveće gužve, a one su subotom između 12 sati prema moru, i nedjeljom navečer prema unutrašnjosti', rekla je Ljiljana Cmrk iz HAK-a.

>> Vrh toplinskog vala: U Senju rano jutros 30 stupnjeva!

Ako već putujete po najvećoj vrućini, ne zaboravite na najmlađe. Djecu odjenite u prozračnu odjeću. Obvezno ponesite dovoljno tekućine, i nešto hrane. Najveće gužve na prometnicama tek su pred nama, no oni koji na put kreću poslijepodne, morat će biti jednako strpljivi.

'Bit će sigurno i danas u poslijepodnevnim i večernjim satima pojačanog i gustog prometa prema moru, ali najveću gužvu očekujemo sutra u prijepodnevnim satima', dodaje Crmk. Najgušći dio bit će dionica autoceste A6 između Zagreba i Bosiljeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene