Obavijesti Video Pretražite Navigacija

S policijom u 'lovu' na jurilice s 260 na sat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija pokušava preventivno djelovati vikend akcijama kontrole prometa. Krcatu autocestu pak čuvaju presretači, kojima ne nedostaje akcije. Naša ekipa bila je s njima.

Prva akcija kojoj je svjedočila naša ekipa bila je zaustavljanje Porschea. da bi ga uhvatili, brojka na brzinomjeru morala se popesti do 260 km/h.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Prema Zagrebu Sudarila se dva kamiona: Zbog istjecanja nafte zatvoren dio autoceste Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

Njemački turist priznao je da je prebrzo vozio, ali da to nije ni primijetio. Kako priznaje da je kriv, spreman je platiti kaznu.

No, već nakon nekoliko minuta, presretač je opet morao hvatati Porschea. Ovaj puta radi se o automobilu jednog dugoselskog poduzetnika.

On, pak, nije bio spreman priznati da nagazio papučicu gasa do 211 kilometara na sat.

- Možda samo na sekundu, rekao nam je. 

- Događaju se različiti verbalni sukobi, obično su stranci mirni i odmah plate kaznu, dok su malo više skloni svađama ovi naši, rekao nam je policajac Saša Miklošić. 

Kada vas zaustavi tzv. presretač, morat ćete platiti 3 do 7 tisuća kuna, a izgubit ćete vozačku na 6 do 12 mjeseci. Mobilne jedinica prometne policije, popularno zvane Kobre, dnevno zaustave najmanje 10 prebrzih vozača. 

Presretačima pomaže i novi zakon. Statistike potvrđuju, sporije se vozi od Nove godine, a potvrdio je to našoj ekipi i policajac na terenu. 

'Eskadrila' crnih BMW-a i Škoda najviše posla ima upravo sada, u špici turističke sezone. Prebrza vožnja najčešći je uzrok pogubnih nesreća na autocestama.

Više u video prilogu. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene