Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troši se novac, ali i živci

VIDEO: Izbezumljena potraga za udžbenicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nabavu školske opreme najlakše je obaviti uzmete li godišnji odmor! Mnoštvo udžbenika i različitih izdavača, ali i potraga za jeftinijim rješenjem roditelje dovode do ruba živaca. Početak školske godine pretvorio se u noćnu moru.

Pune vrećice, prazni novčanici i - tanki živci. Autori su razni, a svaki nastavnik ima svoje 'želje'. Potraga za udžbenicima kreće na buvljacima.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" I dalje traje potraga za Dankom Čeka se nalaz Mučili ga i pretukli do smrti, i to bez optužnice? Skandal u Srbiji oko mlađeg brata osumnjičenog za Dankino ubojstvo

Razmjena u školama, redovi u knjižarama

Druga stanica su školska predvorja. Razmjenu knjiga organizirali su i ravnatelji. 'Roditelji besplatno donose knjige i besplatno dobiju knjige', kazao je Nikola Popović, ravnatelj OŠ Mladost.

A što se ne razmijeni, to se mora kupiti. Treća stanica je - knjižara. 'Često nas roditelji pitaju moramo li kupovati cijele komplete, ali ako su našli povoljne knjige negdje drugdje u knjižarama ne moraju kupovati cijeli komplet knjiga', kazao je Ivica Vuletić, vlasnik knjižare.

>> 'Prodaja udžbenika dokaz da je Vlada dezorijentirana'

Roditelji izbezumljeni

A gđa. Branka Vilić, majka osnovnoškolca, jedan komplet 'kompletira' već tjedan dana. 'Snalazimo se na više mjesta. Tražili smo i izgubili puno vremena, nešto pronašli i polovno. Ali izgubi se jako puno vremena', kaže gđa. Branka. Za gubitak vremena i novca roditelji krive apsurdni zakon. Isti predmeti, ali različiti izdavači i autori, izbezumili su roditelje. Problema kažu, ne bi bilo da se popisi ne mijenjaju svake godine.

Jedan novčanik, a šestero djece. Koliko je puta posegnula u njega, gđa Stanka Tokić više ni ne broji. 'Ne mogu više izračunati jer uvijek nešto nedostaje. Besplatno je školovanje, ali kad škola krene uvijek nešto treba', kaže gđa. Stanka.

Ravnatelji pak umiruju roditelje - zko ne nađe udžbenike do početka nastave moći će ih tražiti i još neko vrijeme nakon prvog školskog zvona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene