Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procurio očevid

VIDEO: Snimka očevida Čačićeve nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimka očevida nesreće, koju je u Mađarskoj skrivio Radimir Čačić i u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, dok je još jedna teško ozlijeđena, pojavila se na internetu.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti" Viktor Orban Parlament uskoro zasjeda Švedska bi uskoro mogla ući u NATO, Orban poručio: "Spor će uskoro biti riješen"

Radimir Čačić, šef HNS-a, slobodu nakon nesreće koju je u petak uzrokovao u Mađarskoj, nakon koje je preminuo jedan od putnika, platio je 1000 eura, piše Večernji list. Toliku jamčevinu odredio mu je dežurni tužitelj županije Somogy, a iznos kazne nije bio veći jer se još nije radilo o smrtnom slučaju. Glasnogovornik mađarske nacionalne policije György Makula priopćio je Večernjem da je 'hrvatski građanin upravljao je automobilom u 13 sati 8. siječnja 2010. kod cestovne oznake za 180. kilometar autoceste M7 iz smjera Nagykanizse prema Budimpešti. Na tome putovanju vozio je automobil brzinom koja nije bila prilagođena uvjetima vidljivosti, pa je prekasno uočio drugi automobil, koji se kretao vanjskim trakom u istome smjeru te je udario stražnju stranu tog automobila. U toj su nesreći dvije osobe zadobile teške, a jedna lakše ozljede. Prometni odjel policije okruga Somogy naložio je provođenje istrage zbog sumnje da je počinjen prijestup uzrokovanja prometne nesreće opisan u članku 187(1) Kaznenog zakona. Prema prijedlogu dežurnoga tužitelja, sud je odredio jamčevinu. Hrvatski građanin koji je skrivio prometnu nesreću položio je jamčevinu i Mađarsku napustio isti dan.'

>> Radimir Čačić je pod stresom nakon šokantne spoznaje

'Preko nekih svojih privatnih i neslužbenih kanala tek sam u nedjelju saznao da je preminuo jedan od putnika iz automobila koji sam udario. Odmah sam poslao telegrame sućuti, a iskreno se nadam da će ostali ozlijeđeni biti dobro', rekao je Čačić Jutarnjem listu. Čačić je, kako Jutarnji doznaje od strane mađarskih kolega, već ponudio i visoki iznos odštete obitelji poginulog putnika u Škodi.

Podsjetimo, Čačića se tereti za nemarno prouzročenje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom i očekuje ga suđenje u Mađarskoj i kazna koja može iznositi i od  jedne do pet godina zatvora, ukoliko ga sud proglasi krivim.  Čačić, kako je navela mađarska policija, prošli petak vozeći na relaciji Nagykanizsa-Budimpešta nije prilagodio brzinu vožnje izrazito teškim uvjetima na autocesti M7 - kiši, skliskom kolniku i gustoj magli, zbog čega se zabio u automobil ispred sebe i skrivio prometnu nesreću u kojoj je dvoje ljudi teško, a jedna osoba lakše ozlijeđena. Prometna policija, stoji u priopćenju, odmah je pokrenula istragu zbog počinjenja kaznenog djela prouzročenja prometne nesreće. i privela Čačića na sud. Sud ga je, na prijedlog dežurnog tužitelja, pustio uz jamčevinu i Čačić je napustio zemlju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene