Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Osječanka nova žrtva Yasmina?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U osječkoj bolnici od teške se bolesti liječi 32-godišnjakinja koja je prethodno koristila kontracepcijske tablete Yasmin. Sumnju da su upravo te tablete uzrok oboljenja mlade žene dobili smo i od obitelji.

Željko Grgić, suprug 32-godišnje Ivane koja se liječi u osječkoj bolnici o obiteljskoj tragediji odlučio je progovoriti najviše zbog mladih žena kojima bi mogao pomoći. Njegova supruga pila je pilule Yasmin. Ginekolog ih je propisao bez ikakvih pregleda. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Po uputama liječnika Paralizirana nakon uzimanja Yasmina Slika nije dostupna Laboratorijske provjere pokazale Kvaliteta Yasmina zadovoljavajuća

'Nakon što je pila tri mjeseca te tablete počela je crvenjeti. Srce bi joj počelo jako lupati, procurila bi vaginalno i tako samo nekoliko minuta', priča vidno potresen Željko.

Tablete je mlada majka dvoje djece prestala uzimati, no zdravstveno stanje joj se nije poboljšalo. Prve liječničke prognoze kažu, riječ je o tumoru jetre. 

>> Zadar: Hospitalizirana nova žrtva pilule Yasmin?

>> Zbog kontracepcijskih tableta Yasmin dobila trombozu

>> Slučaj Yasmin: Slovenka jedva preživjela plućnu emboliju

Upravo takozvane jetrene probe i ultrazvuk prvi su nalazi koje bi trebalo napraviti prije propisivanja Yasmina. Nažalost, brojni ginekolozi to najčešće ne čine. 

Novi slučaj problema s pilulama Yasmin, ministar zdravstva Milinović usporedio je s pretjerivanjima u konzumaciji pa i drugih lijekova.

'Ako popijete apaurin, ako popijete veću količinu apaurina, nuspojava će vam biti da ste pospaniji, eto takva se nuspojava pojavljuje i kod drugih lijekova. Što nije opisano dosad. Potrebne su malo veće kontrole ginekologa, ništa više, zasad', rekao je Darko Milinović, ministar zdravstva.

U osječkoj bolnici nismo uspjeli doći do izjave o stanju njihove pacijentice, poručili su da pokušamo sutra. Stručnjaci objašnjavaju, nije dokazana kancerogenost Yasmina, ali i na te bolesti može utjecati. Hormonski preparati mogu biti okidač bolestima koje su prikrivene i koje neki lijekovi mogu na neki način probuditi. 

U posljednjih mjesec dana Ivana Grgić peti je slučaj koji se vezuje uz štetnost Yasmina. Do sada istraga nije pokrenuta, iako su se takvi slučajevi pojavili i u susjednoj Sloveniji, ali i dalekoj Australiji.

Obitelj Grgić proživljava teške dane. Već sutra čekaju ih oni najteži nalazi nakon kojih bi se trebalo znati o kakvom tumoru se radi.

'Ne znam, jednostavno su me te tablete ubile u pojam. Djeci ne smijem ni reći. Pijem tablete za živce što nikada nisam činio, dođem kući s djecom i nadam se samo da neće bit najgore', priča Željko.

Da neće bit najgore nadaju se i tisuće korisnica koje ovih dana prvi put javno govore o problemima s Yasminom. Valjda je konačno red na institucijama da loša iskustva već jednom i provjere.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene