Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grozno vrijeme

VIDEO Olujno jugo rušilo stabla, dizalo more, zaustavilo trajekte...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oblaci, kiša i južina, a najgore je bilo na širem riječkom području, gdje je vjetar rušio stabla, a kiša je i poplavila neke objekte. Bilo je i izlijevanja mora, tuče, visokih valova...

Fotografije olujnog nevremena šaljite nam na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča Tuča u Italiji Olujni vjetar VIDEO Snažno nevrijeme: U Italiji u petak snimljen tornado

Jučer je u većem dijelu države bio tmuran i kišovit, a na Jadranu je puhalo neugodno jako jugo. Osim što je mnogima pokvarilo raspoloženje, stvorilo je i brojne druge probleme.

I danas su kolnici mokri i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a jak vjetar puše na autocesti A1 između tunela Male Kapele i čvora Otočac i na dijelu Skradin-Prgomet te na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštovica i Bosiljevo2, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Za sav promet zatvorena je državna cesta D3 na dionici Rijeka-Banska vrata-Orehovica, zbog odrona, a obilazak je preko Vežice ili preko čvora Škurinje.

Duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.

U Zagrebu, zbog radova na sanaciji klizišta, Alejom Bologne, od Aleje Seljačke bune prema Zaprešiću, vozi se jednim trakom u dužini od 50 metara.

Zimski uvjeti u Gorskom Kotaru

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, za ostala vozila obavezna zimska oprema u Gorskom kotaru na D32 Prezid-Parg-Delnice, D305 Parg-Čabar, te ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, a u Lici na državnoj cesti D42 u mjestu Poljanak.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Uspostavljene su trajektne linije Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik.

U prekidu neke trajektne linije

Zbog jakog juga u prekidu su trajektne linije Šibenik-Žirje i Split-Vis, brodska Mali Lošinj-Unije-Susak i katamaranske Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Ubli- Vela Luka- Hvar- Split, Jelsa-Bol-Split i Vis- Hvar- Split.

>> Do kraja tjedna izrazito promjenjivo, bit će sunca, kiše i snijega!

Juerč je u kasnim poslijepodnevnim satima na krčkom i riječkom području vjetar dodatno ojačao te je na mahove puhao i preko 100 kilometara na sat. Radio Rijeka jučer je obavijestila da je u središtu grada na Rječini jugo nosilo kišobrane i stolce iz ugostiteljskih objekata te da su zbog iznimno jakog pljuska poplavljene neke prostorije Pravnog fakulteta.

U Državnom centru 112 potvrdili su nam da su s riječkog područja dobili i nekoliko dojava o oborenim stablima. S otoka Krka, ali i iz središnje Istre stižu pak informacije o tuči koja je padala uz kišu.

Nevremena s oborenim stablima bilo je i na području Zadra, a olujnih je udara juga bilo na cijelom Jadranu.

Portal Infomet javlja da je jučer u Rijeci oboren oborinski rekord za ožujak. Apsolutni rekord u Rijeci otkad postoje mjerenja iznosio je 267,8 milimetara, a s jučerašnjom obilnom kišom taj je rekord premašen te je u 13 sati iznosio 279 milimetara.

Iz Voloskog je stigla fotografija mora koje se zbog jakog juga izlilo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene