Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezakonito od 1.srpnja

VIDEO U užem centru Zagreba odložili glomazni otpad, koji se usred noći zapalio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je zabranjeno odlaganje glomaznog otpada na javnim površinama, nepregledna hrpa u svega nekoliko sati nakupila se u zagrebačkoj četvrti Travno. Da stvar bude još gora, tijekom noći je buknula u plamen.

'U Travnom u Novom Zagrebu, u ulici Božidara Magovca pred ulazom 23 nastalo je pravo divlje odlagalište raznog glomaznog otpada', javio je čitatelj Dnevnik.hr-a.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Tomislav Tomašević (Ne)popularni model Sedam novih mjera za odvajanje otpada: Velike promjene na zelenim otocima, pogledajte što će biti s plavim i žutim vrećicama po cesti

Kako je naveo, jedan je stanar ispred ulaza stara drvena vrata. Veoma brzo na tom je mjestu, piše, 'nastala prava invazija odbačenog otpada'.

Tijekom dva dana i noći ljudi bi vozilima stali pokraj tog mjesta i izbacivali svoj glomazni otpad - staklo, namještaj, građevni otpad, šutu, stare gume, stare kauče...

Od 1. srpnja je zabranjeno odlaganje glomaznog otpada na javnim površinama, a iz Holdinga su na uplatnicama naznačili kako ih treba obavijestiti ukoliko ga se želite 'riješiti' te će ga oni preuzeti u dogovoreno vrijeme. Međutim, čini se kako pojedini stanovnici Zagreba ignoriraju takve obavijesti.

Zmajlović: Od 24. srpnja mora se omogućiti razvrstavanja otpada

Iako je nepregledna hrpa otpada ispred stambene zgrade u Travnom stajala dva dana, čitatelj piše da na to nije reagirala Čistoća, koja tom rutom prolazi svaki dan.

Kraj nezakonitog odlaganja okončan je sinoć požarom koji je buknuo u hrpi smeća i kojeg su došli gasiti vatrogasci.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene