Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došla nepripremljena

Zamjenica ministra pravosuđa iznervirala Leku i napravila 'predstavu' u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajnica Sabora Jadranka Blažević također je bila uznemirena nepripremljenošću zamjenice ministra, pa je diskretno rukom prekrila oči.

Prilikom razgovora o predloženim amandmanima oporbenih zastupnika, na konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama ovršnog zakona, Sandra Artuković, zamjenica ministra pravosuđa, nepripremljena je izazvala nekoliko, pomalo i komičnih scena.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora? Raspuštanje Sabora - 1 vatreno u saboru "HDZ-u bi bila blagodat da se malo "ohladi" u oporbi": Prozivkama i uvredama raspravili odluku o svom raspuštanju

Prvi su na redu bili amandmani koje je predložio klub zastupnika Hrvatskih laburista.

Mlakar: To je nedopustivo!; Antičević-Marinović: Mi ne diramo sudbenu vlast

Čim je došla za govornicu pokušala je diskretno uzeti papir s kojeg je čitao predsjednik Sabora Josip Leko, ali kada je vidjela da ga neće dobiti, pokušala je improvizirati.

'Djelomično prihvaćamo amandmane Hrvatskih laburista', rekla je.

'Jedan po jedan, molim', kazao je Leko.

'Je li moguće predložiti objedinjeno prihvaćanje, jer se radi o...', pokušala se izvući zamjenica.

'Jedan po jedan', odlučan je bio Leko.

Zamjenica je nervozno počela listati po papirima za saborskom govornicom, pokušavajući pronaći upute koje je o predloženim amandmanima dobila u Vladi, ali bezuspješno.

Leko je uskočio: 'Na članak 37, amandman broj 1, kluba zastupnika Hrvatskih laburista'.

'Amandman se prihvaća djelomično, u dijelu u kojem se traži izuzimanje od ovrhe onih primanja koja se tiču naknada za prijevoz, ali u dijelu u kojem se naknada za prijevoz ne smatra oporezivim primitkom po osnovi, ne samostalnog rada...', nastavila je zamjenica.

Branko Vukšić upozorio je da je zamjenica započela amandmanom broj tri, dok procedura nalaže da započne amandmanom broj jedan. Potom je Leko naglasio Artuković da se treba vratiti na amandman broj jedan.

Nepripremljena zamjenica otišla je s govornice, 'osvježiti' znanje o amandmanu koji je prema proceduri bio na dnevnom redu. Potom se s hrpom svojih papira vratila za govornicu i Leku zamolila da joj da svoj papri s kojeg čita.

'Mogu li vidjeti te papire?', rekla je predsjedniku Sabora koji joj je kolegijalno dao svoj dokument.

Nakon uvida u Lekin papir, ispričala se.

'Vlada se očituje na način da ne prihvaća amandman na članak 37', rekla je. Pri tom je Leko, vidno iznerviran, rukama udario stol i uzdahnuo.

Kada je došao red da se izjasni o amandmanu broj 2, ponovno je zatražila papir od predsjednika Sabora.

Tajnica Sabora Jadranka Blažević također je bila uznemirena nepripremljenošću zamjenice ministra, pa je diskretno rukom prekrila oči. Nekoliko trenutaka kasnije čak je negodovanjem mahala glavom.

Kada je na red došao na amandman broj 2 zastupnika Gorana Marića, Artuković je već bila zatvorila svoju mapu s papirima, spremajući se poći s govornice i prije nego se o njemu izjasni. Kada je shvatila da je na njoj red da nešto kaže, zbunjeno se okrenula Leki i ponovno ga zatražila papir s kojeg je čitao.

'Drugi put ću prekinuti glasovanje ako ne budete imali sa sobom sve amandmane i obrazloženja, bilo tko. To javno objavljujem', oštar je na kraju bio Leko.

Cijelu ovu saborsku 'predstavu' možete pogledati u priloženom videu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene