Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kršteni isti dan

VIDEO: Najljepša božićna priča jedne obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj će Božić ispisati najljepšu priču obitelji Biluš iz Čiste Velike u šibenskom zaleđu. U samo mjesec dana trojica su braće dobila troje djece i svi su kršteni istoga dana. U Dalmatinskoj zagori gdje su rođenja postala prava rijetkost, to je bio velik dan.

Ida, Magdalena i Matej, rođeni u razmaku od samo mjesec dana. Oni su djeca trojice braće i svi žive pod istim krovom. Za već iskusnog djeda Vicu, pred Božić nešto što je samo sanjati mogao. I njega je natalitetni bum ulovio malo nespremnoga. 'Za početak nisam na imena navikao, ali ja se nadam da ću ih zapamtiti s vremenom, da će sve doći na svoje', rekao je djed Vice Biluš. Za njegovu su generaciju, Ida, Matej i Magdalena malo su neuobičajena imena. Oni su navikli na ona malo jednostavnija.

Pročitajte i ovo Triljlanske mažoretkinje se oprostile od svoje članice koja se utopila u Cetini "Sad pleši s anđelima" Prijateljice se pjesmom oprostile od 13-godišnjakinje koja se utopila: "I Cetina je suzu pustila" Tragedija na Cetini - 3 Proglašen Dan žalosti Hladna Cetina dječju igru u trenu pretvorila u tragediju: Mještani u šoku nakon smrti 13-godišnjakinje

Mortalitet je tri puta veći od nataliteta

'Izvorna imena, ali to je tako i to valja uvažavat. Matej je kod nas bio Mate', rekao je Vice. Majke ovih mališana, od prije nekoliko mjeseci jedna drugoj su na usluzi. 'Možemo razmjenjivati savjete, robu, dogovarati se, taman kaskaju jedno za drugim', rekla je majka Marijana. A kad se krene u školu, Matej, Ida i Magdalena, udružit će vlastite snage. Ima još do škole. U Dalmatinskoj zagori mortalitet je tri puta veći od nataliteta. Mjesni župnik ne pamti posljednje krštenje. Pogotovo kad troje djece i to iz iste obitelji krsti istoga dana. 'Tri brata svoju djecu krste isti dan. To je veličanstveno', kazao je fra Petar Teskera, župnik župe Čista Velika. Svjetski primjer, napominje fra Petar. Na ponos očevima. 'Puno dice, gdje god dođem jedno malo, a i velikih ima. Hvala Bogu', rekao je otac Ivan Biluš. Bliži se Božić, u kući Biluševih u Čistoj Velikoj, najsretniji dosada. Čaroban i neponovljiv.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene