Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koncerti, utakmice...

VIDEO: Kako će, i hoće li, biti iskorištene skupe dvorane?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvenstvo je završilo, Hrvatska je bogatija za šest prekrasnih sportskih dvorana, ali ostaje pitanje kako će skupi objekti vrijedni milijardu i pol kuna dalje funkcionirati.

Samo zagrebačka Arena morala bi biti puna najmanje 200 dana u godini, što mnogi smatraju nemogućom misijom. No i u Zagrebu i u ostalim gradovima najavljuju se vrlo atraktivni događaji. Rukometaše i navijače u zagrebačkoj Areni zamijenile su spremačice. Očišćene tribine bit će prazne samo do kraja mjeseca. Sportske sadržaje upotpunit će komercijalni. 630 milijuna kuna koliko će grad i država na kraju platiti dvoranu nije potrošeno uludo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Plaćaju građani Skupe dvorane zjape prazne Slika nije dostupna HSP: Natječaj za izgradnju osječke dvorane nelegalan i neprovediv

'Mi smo dogovorili već 20 -ak događanja u ovoj dvorani. I što nas dakle očekuje? Prvo događanje mi imamo 8. 3. Zdravko Čolić, poslije tog Beyonce. Depeche mode, londonski Simfonijski orkestar i još puno drugih stvari', rekao je Zdenko Antunović, direktor zagrebačke Arene. Zagrebački holding Arenu će dati u koncesiju. Natječaj je raspisan, a do sada su se javile četiri tvrtke. Grad ima velike ambicije, želi da dvorana bude popunjena 200 dana u godini.

Od šest dvorana jedino je osječku u potpunosti platila država. Za sada dvoranom upravlja gradska tvrtka Športski objekti, dok se ne vide troškovi održavanja. Gradski vrt i nadalje je rezerviran uglavnom za sportske događaje. 'Kvalifikacijska utakmica između Hrvatske i Grčke u rukometu 21. ožujka, znači to je prva službena utkamica naše repreznetacije nakon svjetskog prvenstva bit će ovdje, zatim ovdje će biti i svjetski kup u dizanju utega', rekao je Ivica Vuletić, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

Ni najskuplja dvorana splitski Spaladium neće s prvenstvom ugasiti svjetla. Arenom će idućih deset godina upravljati američka tvrtka Global Spectrum. Na njima je održavanje dvorane, organiziranje koncerata, sajmova, sportskih događaja. 'Imamo svašta na umu, pripremamo mnogo koncerata, trenutačno pregovaramo s dva velika svjetska imena, želimo ih dovesti ovdje, ali dok ne potvrde, ne mogu otkriti o kome se radi', rekao je Troy Flynn, iz Global Spectrum.

Profesionalne tvrtke trebale bi upravljati svim dvoranama, smatra premijer. 'Tu bi trebalo biti sigurno uz sport i komercijalnih sadržaja jer se dvorana mora održavati, u suprotnom bi trebalo naći ogromne novce, fondove da se to može financirati', rekao je premijer Ivo Sanader. Rukometno prvenstvo je prošlo, a Hrvatskoj uz srebro ostaje šest novih dvorana i bilo bi šteta kad i samo jedna ne bi bila maksimalno iskorištena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene