Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Jahtaši divljali pred Dubrovnikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još se nije ni stišala bura oko veselih Francuza koji su do prije nekoliko dana haračili Dalmacijom, a noćas u Dubrovniku novi incident. I ovoga puta su u glavnoj ulozi - jahtaši.

I dok su se na moru pred Dubrovnikom neki očito dobro zabavljali, Teo Tomšić, kao i dobar dio stanovnika oko gradskog porta, noćas nije oka sklopio.

Pročitajte i ovo Plaže prepune turista, ilustracija - 3 Više od milijun turista Unatoč paprenim cijenama, hrvatske plaže su pune turista: "Pogledam sunce, pogledam more, vidim valove i drugo mi apsolutno ništa ne treba" Mađarski turist autom ušao u more Mađar na Viru "Dobro ga išamarati i gurnuti u more": Snimka s Jadrana izazvala bijes

- To nije stalo sve do 3 manje 15, dakle 2 i 45 ujutro. Glazba se nije stišavala, kaže Teo Tomšić.

Teo ima i objašnjenje zašto je trebalo toliko vremena da se jahtaši primire, iako je, tvrdi, policija na vrijeme obaviještena.

- Pitao me službenik da li ja imam barku da prevezem par njih do jahte, na što sam ja ostao bez teksta, dodaje Teo Tomšić.

No, u policiji sve to demantiraju. Svoj su posao, tvrde, obavili po pravilima struke.

- Naši su ljudi iz pomorske policije isplovili i utvrdili da se radi o grčkoj jahti «Omega». Kad su oni došli ovi su vjerojatno isključili glazbu, tako da u to vrijeme nije bilo nikakve glazbe, rekao je Ivan Kukrika, iz PU dubrovačko-neretvanske.

Veseli su jahtaši tako ostali i bez ikakve kazne, a, čini se, da bi tako moglo biti i ubuduće.

- Mi nemamo ovlasti za uredovanje po tom pitanju. Ono što učinimo, odnosno naši djelatnici zamole jahtaše da se smire i pridržavaju nekakvog reda i mira, kaže Kristijan Pavić, iz županjske lučke uprave.

Noćašnje divljanje nije ni prvo, a, čini se, ni posljednje ove sezone na Jadranu. Čak i ako se utvrdi narušavanje javnog reda i mira, kazna je tek nekoliko tisuća kuna.

A za bogate jahtaše to je sitan novac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene