Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

U posljednje dvije godine

VIDEO Evo koji su zastupnici u Saboru bili najaktivniji, a koji nisu rekli ni riječi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema nacrtu ustavnih promjena saborski zastupnici više neće imati obvezna tri mjeseca stanke između zasjedanja.

Iako mnogima dobro zvuči da će dobro plaćeni zastupnici više raditi, dvojbeno je koliko će promjene utjecati na njihove radne navike.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Sabor, ilustracija Završili sjednicu Sabor kompletirao svoje odbore i izaslanstva: Zastupnici otišli na stanku do rujna

Najaktivniji saborski zastupnik je laburist Branko Vukšić, dok je drugi HDSSB-ov Boro Grubišić. U prvih pet još su i tri zastupnika HDZ-a-Šuker, Borić i Bačić. 'Vjerujte da bih bio i prvi da nisam bio 15 mjeseci kao europski promatrač sabora u EU parlamentu', kazao je Boro Grubišić.

Novim ustavnim promjenama ukinut će se obvezne stanke u zasjedanju sabora. Ukupno tri mjeseca pauze. Otkako je prisegnuo prije dvije godine bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum još nije istupao u Saboru.

Izglasan nacrt ustavnih promjena

Bez istupa u Saboru je i SDP-ov Josip Vuković. U pet najgorih još su i HDZ-ov Jelečević s dva istupa te nezavisni Baloević i Vesna Željeznjak iz SDP-a s tri istupa.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u saboru je istupao samo četiri puta. Vrlo je upitno hoće li zbog ukidanja pauze neki zastupnici više raditi. 'Moglo je to biti i da piše u Ustavu i da ne piše, ali najbitnije bi bilo da se posao napravi', kazao je HDZ-ov saborski zastupnik Jasen Mesić.

Najaktivniji zastupnik laburist Branko Vukšić poručio je iz Turkmenistana, gdje promatra izbore, kako treba uvesti obveznu prisutnost na sjednicama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene