Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sustav EURES

Ovdje su najbolje šanse za posao, a nije nam potrebna radna dozvola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zemljama EU posao traži više od 9.000 Hrvata. Toliko je životopisa evidentirano u zajedničkoj europskoj mreži službi za zapošljavanje. Ondje se nudi gotovo milijun i 900 tisuća radnih mjesta.

U sustavu EURES-a je 600.000 radnih mjesta više nego poslanih životopisa, što znači da mogućnost postoji. Koliko se Hrvata na takav način zaposlilo otkako smo članica Europske Unije, u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje - takav podatak zasad nemaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su"

Ali zna se da je Hrvatima omiljena Njemačka, tamo ih je u samo u prvoj polovini prošle godine posao pronašlo 5 i pol tisuća. Raste i interes za sustav EURES-a, pa je prijavljenih Hrvata od kolovoza dvostruko više. A dobar je i odaziv na radionice o mogućnostima zapošljavanja u europskim zemljama.

Evo s kojim diplomama najlakše možete do posla u Europskoj uniji!

Trenutno, najbolje su prilike u skandinavskim i baltičkim zemljama, Irskoj, Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj i Slovačkoj. S obzirom da tamo nisu potrebne radne dozvole, put od oglasa do posla je najbrži.

Najtraženija zanimanja su u sektoru zdravstva - za liječnike i medicinske sestre. Potom hotelijerstvo i ugostiteljstvo, gdje su traženi kuhari i konobari, ali i tehničke djelatnosti, u kojima radnih mjesta ima za inženjere i programere.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene