Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko granice

Evo s kojim diplomama najlakše možete do posla u Europskoj uniji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedostatku posla mnogi se odlučuju sreću potražiti preko granice. U Europi ni dana na posao ne čekaju inženjeri, liječnici, medicinske sestre, ali dobiti posao nije nemoguća misija ni za one s diplomom prava ili hrvatskog jezika.

Malu ambulantu i svoje pacijente, osječki liječnik Ivan Štefanac ne bi mijenjao ni za što. No, mnogi njegovi kolege razmišljaju o odlasku u inozemstvo. 'Naši liječnici su jedni od boljih u Europi, to su pokazala istraživanja i statistike, i mislim da naši liječnici koji se odluče otići van, dobiju posao vrlo brzo i bez problema', kazao je Ivan.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu"

Medicinske sestre, liječnici, inženjeri elektrotehnike i računarstva, inženjeri građevine i rudarstva i ugostitelji - osobe s ovim zanimanjima posao na europskom tržištu mogu pronaći odmah, a nemoguća misija to neće biti ni za one s diplomom prava, politologije ili hrvatskog jezika.

>> Kako će se raditi do 67. godine?

Posao u struci mogu pronaći kao stručnjaci za lektoriranje i međunarodnu suradnju škola, profesori u školama u kojima se provodi nastava hrvatskog jezika. Otkako je Europa otvorila svoja vrata, interes za zapošljavanje raste.

Samo kroz EURES ured osječkog zavoda za zapošljavanje zprođe 30 - tak osoba na dan. 'Interes je izuzetno velik. Imamo na dnevnoj razini popriličan broj upita ili putem e-maila, telefona i osobno', kazala je Enisa Kifer iz EURES ureda u Osijek.

Ograničenja za pronalazak posla nema ni jedna osoba koja to želi. Jer posao neće doći k vama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene