Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništena jezera

VIDEO Ekološka katastrofa prijeti Kninu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kraška jezera nadomak rijeke Krke i NP Krka ispuštaju se otrovi i teški metali, a njih u mikrotragovima konzumiraju i ljudi.

Gradu Kninu, prema pisanju portala Feral, prijeti ekološka katastrofa. U kraška jezera nadomak rijeke Krke i NP Krka posljednjih se nekoliko godina ispuštaju otrovi i teški metali zaostali nakon pocinčavanja vijaka u tvornici DIV-TVIK.

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Ilustracija Zaštita prirode Dobro razmislite kad vidite visibabu da ne biste izvisili za 26.500 eura

Ekološka katastrofa kod Knina, HEP-u prijetnja tužbom

Stanovnici Knina u mikrotragovima također konzumiraju te otrove, a reakcije iz Ministarstva zaštite okoliša nema, iako su o situaciji obaviješteni više puta, piše Feral. Resornom ministru poslano je više prijava i mailova koji su sadržavali fotodokumentaciju, ali on još ništa nije poduzeo.

Biljni i životinjski svijet u jezerima koja danas izgledaju 'apokaliptično' je uništen, a od smrada im se ne može prići.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene